Марсело Биелса напусна Атлетик Билбао 07.07 | 10:20

Аржентинецът подаде оставка, като в основата на всичко е скандал със строителен работник

От Константин Симидчийски

Аржентинският наставник на Атлетик Билбао подаде оставка, след като известният с ексцентричния си нрав тактик влезе в полемика със строителен работник.

Решението на Лудия идва само часове, след като Атлетик публикува официално становище, което публично разкритикува треньора за породения от него скандал.

На пресконференция в четвъртък Марсело Биелса сподели с известна доза гняв, че строителните дейности по тренировъчната база в Лезама не са завършени според графика, като обвини наетата за това компания.

Преди това аржентинецът вече бе навлязъл в горещ спор с мениджъра на строителната площадка, като спорът между двамата бързо прерасна в лют скандал.

В петък Атлетик се извини за поведението на своя треньор, но по всичко изглежда, че реакцията на клуба е оставила специалиста с чувството за забит в гърба нож. На този етап няма официално потвърждение, дали ръководството на баските е приело оставката на Биелса, но едва ли 56-годишният тактик би размислил при подобни обстоятелства.

Марсело Биелса застана начело на Атлетик Билбао през лятото на миналата година, като изведе баските до два финала - в Лига Европа и за Купата на Краля. И двете битки обаче бяха загубени.

Водещи