Мартин Петров подписва до часове с Еспаньол 10.01 | 21:58

Крилото на Болтън вече е в Барселона, за да преговаря с испанския клуб

От iNews.bg

Бившият национал на България Мартин Петров е на часове от завръщане в испанската Примера Дивисион, съобщават медиите в Испания.

Крилото на Болтън вече се намира в каталунската столица Барселона, очаквайки да парафира контракт с отбора на Еспаньол.

Начело на "папагалчетата" е мексиканецът Хавиер Агире, който познава отлично българина от съвместния им престой в гранда Атлетико Мадрид.

През лятото Мартин Петров остана лоялен на Болтън, въпреки изпадането на "тротърс" във втория ешалон на английския футбол. Постепенно обаче българинът загуби титулярното си място на "Рийбок Стейдиъм", което и го подтикна да потърси друго развитие на кариерата си.

Еспаньол от своя страна се нуждае спешно от подсилване на своя състав, имайки предвид, че каталунският клуб все още се намира в зоната на изпадащите на Примера Дивисион.

Договорът на Мартин Петров с Болтън изтича след края на настоящата кампания, което и го превръща в още по-апетитна хапка за други клубове на континента.

Еспаньол се намира на 18-а позиция във временното класиране на испанския шампионат, разполагайки с точка по-малко от 17-ия Гранада. За Атлетико Мадрид Мартин Петров игра в периода между 2005 и 2007 година, преди да подпише с английския Манчестър Сити.

Водещи

Най-четени