Марусия най-после премина краш-тестовете 06.03 | 20:56

Отборът в крайна сметка получи разрешение да се състезава през новия сезон

От Даниел Любомиров

Новият болид на Марусия MR01 най-накрая премина успешно последния краш-тест преди началото на новия сезон във Формула 1.

Както е известно, тимът, който миналата година участваше под името Върджин Рейсинг, се провали на последния от общо 18-те официални краш-тестове по време на предсезонната подготовка.

По този начин се оказа невъзможно за англо-руския отбор да започне тестовете в Херес и Барселона, така че MR01 направи първите си обиколки в понеделник на пистата Силвърстоун - точно когато бе представен официално.

Според техническия консултант на Марусия Пат Симъндс са били нужни съвсем малки корекции в настройките на возилото, за да може то да премине теста под зоркия поглед на представител на ФИА.

"Предишният ни неуспех беше провокиран от малки проблеми, които отстранихме, като само няколко промени в първоначалната ни визия за болида бяха нужни, за да бъде всичко наред", каза Симъндс.

"Всички сме развълнувани да видим колата на пистата и независимо че имаме да наваксваме много, сме вдъхновени от позитивизма и правилната посока, която сме поели. Нямаме търпение да почне сезона в Мелбърн, което ще бъде първият ни истински тест", завърши той.