Масимилиано Алегри близо до уволнение от Милан 10.10 | 12:35

Тактикът може да загуби работата си при загуба от Лацио

От Константин Симидчийски

Наставникът на Милан Масимилиано Алегри е съвсем близо до уволнение, като това може да се случи още при загуба от Лацио на "Стадио Олимпико" след десет дни, прогнозира "Гадзета дело Спорт" в днешното си издание.

През уикенда Милан записа поражение от Интер в местното "Дерби дела Мадонина", което остави "росонерите" на незавидното 12-о място във временното класиране на Серия А.

Пресата на Апенините посочва, че при евентуален неуспех срещу "орлите", Алегри ще бъде заменен от своя асистент и бивш футболист на клуба Мауро Тасоти.

Назначението на Тасоти ще бъде временно, като той ще остане на поста до края на сезона. Именно тогава Милан трябва да привлече ново голямо име на "Стадио Сан Сиро", като сред фаворитите за това са треньорът на Зенит Лучано Спалети и засега безработният Хосеп Гуардиола.

В момента Гуардиола си почива в Ню Йорк, но се очаква през лятото да се завърне на треньорската скамейка. Милан от своя страна е готов да му предложи годишно възнаграждение в размер на 6 милиона евро, но се очаква и каталунецът да пожелае солиден бюджет за трансфери - може би около 80 милиона. Нещо, което никак не се вписва в икономическата концепция на Милан за настоящия момент.

Лучано Спалети би бил далеч по-евтина опция от варианта "Гуардиола", но неговият контракт със Зенит е до месец декември 2015.

Водещи

Най-четени