Масимилиано Алегри подписа нов договор с Милан 13.01 | 18:00

Специалистът бетонира бъдещето си на "Стадио Сан Сиро", парафирайки до лятото на 2014 година

От Константин Симидчийски

Старши-треньорът на италианския шампион Милан Масимилиано Алегри парафира нов контракт с клуба, който ще го задържи на "Стадио Сан Сиро" до лятото на 2014 година. Новината бе съобщена преди броени минути на официалния сайт на "росонерите".

Преговорите между Милан и Алегри се водеха от известно време насам, като до днес имаше малки разминавания от финансово естество. По всичко изглежда обаче, че двете страни са достигнали до консенсус, като Макс Алегри ще продължи да води седемкратния шампион на Европа.

Масимилиано Алегри бе назначен начело на Милан през лятото на 2010 година, когато наследи бразилеца Леонардо. Преди това 44-годишният специалист бе начело на Каляри, с който през сезон 2009/10 спечели приза "Златна скамейка" за най-добър треньор в Серия А.

Алегри бързо затвърди позициите си на "Сан Сиро", след като още в дебютния си сезон изведе Милан до Скудетото в Италия. Разочароващо бе отпадането на Милан от Тотнъм в 1/8-финалите на Шампионската лига, като Алегри ще има възможността да поправи тази грешка срещу друг лондонски състав - този на Арсенал.

Новината за новия договор на наставника идва само два дни, преди Милан да излезе срещу Интер в поредно издание на миланското "Дерби дела Мадонина". "Росонерите" са лидер в Серия А с актив от 37 точки, колкото има и Ювентус. Интер е 5-ти с 8 пункта по-малко.

Водещи

Най-четени