Маурисио Исла и Квадво Асамоа са футболисти на Ювентус 03.07 | 21:40

"Старата госпожа" и Удинезе ще разделят правата на двамата играчи

От Божидар Азманов

Ювентус потвърди трансферите на двама от основните футболисти на третия представител на Италия в Шампионската лига през предстоящия сезон - Удинезе.

Това са Маурисио Исла и Квадво Асамоа, които ще играят за "старата госпожа" през кампанията 2012/2013 и ще помагат на клуба да достигне до 29-то скудето.

Исла и Асамоа ще бъдат собственост и на двата отбора, които си поделят по 50% от правата им - разпространен прийом за трансфери на Апенините.

Универсалните халфове вече преминаха медицински тестове в Торино и официалният сайт на Ювентус публикува информация за финализирането на преминаването им.

За 50-те процента от правата на 24-годишния Исла Юве плати сериозна сума - 9.4 милиона евро, като почти същата е цифрата и за 23-годишния Асамоа - 9 милиона.

Като част от сделката Ювентус преотстъпва 50% от собствеността на младока Кристиан Паскуато, който ще играе в Удинезе от новия сезон, за цена от 1.5 милиона евро.

Асамоа е вторият ганаец в историята, който е обличал екипа на "старата госпожа", след Стефан Апиа, който игра в Торино в периода 2003-2005 година.

Маурисио Исла пък ще заиграе със съотборника си в националния отбор на Чили Артуро Видал.

Водещи

Най-четени