Мач между Етър и Черноморец няма да има 13.05 | 11:55

Отборът на Етър няма пари и ще напусне първенството на България

От Краси Киров

Срещата от 27-мия кръг на родния шампионат между отборите на Етър и Черноморец-Бургас, която трябваше да се проведе днес от18:00 часа, официално няма да се състои.

Това се случва поради подадено уведомление от отбора домакин до СТК към БФС.

Допълнителна информация, относно причините за непровеждането на футболната среща и  последствията, ще бъдат дадени от СТК на заседание, което ще се проведе на 16-ти /четвъртък/ от 16:00 часа в заседателната зала на БФС.

Кризата в отбора стигна своя връх тъй като според някои информации по-голямата част от футболистите за избягали заради липсата на пари.

Другият голям проблем за собствениците  с идва от това, че трябва да се платят 1500 лева за домакинството на срещата от А група. Тази сума не би трябвало да притеснява собствениците на клуба, но изглежда те не искат вече да дадат и една стотинка за отбора.

Футболистите са разпуснати като имаше вариант юношите да доиграят шампионата, но пълната липса на пари прави и този вариант невъзможен. Очаква се Етър да запише служебна загуба с 0:3 от Черноморец.

Все още обаче не е ясно дали ще се състоят и останалите мачове на Етър срещу Левски, Славия и Ботев (Пд). При повторна служебна загуба за Етър, отбора ще  бъде изваден от А група, като ще загуби всички мачове до края на сезона служебно.

С днешното си неявяване в за мача отбора на Етър изпадна и теоретически от А група. Бъдещето на клуба обаче не е сигурно дори и в Б група, като по-голямата вероятност е отбора да се разпадне изцяло.

Очаква се феновете на Етър и община Велико Търново да сформират нов отбор, който да започне участието си от В група.

Днес дори се появиха информации, че благодетеля на Любимец може да премести своя отбор в Търново или да даде лиценза на новия Етър ако се класира за А група.

Водещи

Най-четени