Мачерата и Тренто ще спорят за титлата в Италия 19.04 | 10:52

Лубе Банка се справи в полуфиналите с водения от Калимо Плачи отбор на Кунео

От Мариян Найденов

Стана ясен и вторият финалист във волейболното първенство на Италия - Серия А1. Съперник на "българския" Тренто ще бъде Лубе Банка Марке (Мачерата), който спечели домакинството си на третия решителен мач от полуфиналната серия срещу Бре Банка Ланути (Кунео) с 3:0 (25:20, 25:17, 26:24) и с общ резултат - 2:1 се класира за финала.

Така помощникът на Радостин Стойчев в националния отбор на България Камило Плачи, който е старши треньор на Кунео пропусна шанса да се изправи срещу началника си за сметка на опитния състав на Мачерата.

За домакините не игра хърватската им звезда Игор Омърчен, който почиваше заради натрупани жълти, а в негово отсъствие най-резултатни бяха италианските национали Кристиан Савани и Симоне Пароди, които завършиха срещата с по 12 точки, а Савани бе определен и за най-полезен играч в мача (MVP).

За отбора, воден от Камило Плачи над всички бе французинът Ървин Нгапет с11 точки, а бразилската звезда Леандро Висото не бе на обичайното си ниво и реализира едва 5 точки.

Така в спор за титлата в Серия А1 ще излязат действащият шампион Тренто срещу Мачерата, в повторение на финала за Купата на Италия по-рано тази година, когато победител излезе Тренто след драматичен успех с 3:2.

За трентинци това е пети пореден финал, като възпитаниците на Радостин Стойчев са триумфирали два пъти - през сезони 2007/2008, 2010/2011, а сега имат възможността да спечелят Скудетото за втори пореден път.

Финалът ще бъде в един мач и тази година ще се проведе в зала "Медиоланум Форум д'Асаго" в Милано. Срещата е в неделя (22 април), от 18:30 часа българско време и ще може да бъде предавана пряко по Rai Sport 1.

Водещи

Най-четени