Мачът в Ереван е ключов, призна Любо Пенев 09.10 | 19:17

Селекционерът добави, че вече е наясно със стартовите единадесет за срещата

От Константин Симидчийски

Селекционерът на България Любослав Пенев даде пресконференция преди предстоящите решаващи квалификации с Армения и Чехия на 11 и 15 октомври.

След два дни "лъвовете" гостуват на Армения в Ереван, като наставникът на българите призна, че именно това е може би ключовият двубой за България в следващите няколко дни. Той добави, че не вижда по-голямо напрежение сред футболистите, въпреки съвсем реалните шансове България да достигне баражите и да играе за класиране на Мондиал 2014 в Бразилия.

"Струва ми се, че мачът в Ереван ще бъде разковничето за нас. Мачът с Чехия също е толкова важен, но мисля, че двубоят с Армения ще бъде дори по-труден за България", посочи селекционерът.

Той допълни, че отново очаква твърда и дори груба игра от Армения, както бе и по време на срещата в София.

"Дори и да има провокации от тяхна страна, длъжни сме да си изпълним задачите. Ако е имало напрежение сред момчетата, то това е било по-скоро в първите мачове", обясни тактикът.

Отборът на Армения се представя колебливо пред собствена публика, като следващият опонент на България дори загуби у дома от аутсайдера Малта. Любо Пенев пък посочи, че е запознат с тази тенденция.

"Определено Армения е по-силна като гост. Те са много опасни на контраатака. Смятам обаче, че нашият отбор е добре изграден, моделиран и играе на прилично европейско ниво. Справяме се добре и фактът, че сме втори и претендираме за бараж, показва старанието на всички през лагерите", коментира той.

Специалистът обясни, че е почти наясно с титулярния си състав за важната битка в Ереван.

"Почти съм наясно със стартовите единадесет. Нека все пак да не избързваме, защото имаме още две тренировки преди мача. Имаме сили, имаме потенциал и трябва да го използваме. Това за мен е най-важното", увери селекционерът на "лъвовете".

Водещи

Най-четени