Мачът за Суперкупата на България ще се изиграе на 30 юли 06.06 | 17:31

Датата бе потвърдена днес от Професионалната футболна лига, един срещу друг излизат Литекс и ЦСКА

От Константин Симидчийски

Мачът за Суперкупата на България между отборите на Литекс и ЦСКА ще се играе на 30 юли 2011 година, съобщиха от Професионалната футболна лига.

Ръководството на БПФЛ насрочи датата за двубоя, като изпълнява Наредбата за първенствата и турнирите по футбол в системата на БФС, Раздел Четвърти, член 16:

"Непосредствено преди началото на шампионата 2011/2012 година се провежда официална футболна среща между шампиона на България и носителя на Купа "България", които играят за Суперкупата на България... Организацията на тази футболната среща се осъществява от ПФЛ. За футболната среща се изготвя регламент от ПФЛ. При допуснато неявяване на един от двата отбора, довело до непровеждането й, на виновния отбор /ПФК/ се налага имуществена санкция в размер на 80 000 /осемдесет хиляди/ лева".

Според предварителната програма за първенството - сезон 2011/2012 г., първият кръг ще се изиграе на 6 август 2011 г. В тази връзка, за да спази Наредбата на БФС и установилата се традиция у нас, ръководството на БПФЛ насрочи двубоя за Суперкупата за последната събота на месец юли - седмица преди старта на шампионата.

Началният час на мача и мястото на провеждане ще бъдат обявени допълнетелно, след подписване на договорите за телевизионните и рекламни права.

Водещи