Мачът на звездите завърши без победител 07.04 | 19:32

Срещата завърши наравно - 108:108, а за MVP на двубоя беше обявен Арън Харпър

От Мариян Найденов

Колкото и да им е тъжно на баскетболните фенове в България, Мачът на звездите приключи, а Денис Родман ще си ходи.

В съботния следобед със сигурност най-горещата точка в София беше зала "Арена Армеец", където отборите на TOYOTA и TURKISH AIRLINES завършиха наравно 108:108. Краят на двубоя беше невероятен, като нетрепващата ръка на Дурчев осигури равенството за отбора на турските аеролинии.

За MVP на двубоя беше обявен Арън Харпър (Тойота), който направи страхотна последна четвърт. В целия мач той записа 25 точки, а само с точка по-малко завърши Андре Оуенс (Тойота). Той пък беше фаворитът на публиката, тъй като бе най-голямата атракция сред играчите.

Най-резултатни за Turkish Аirlines бяха Божидар Аврамов с 15 и Мартин Дурчев с 16 точки.

Денис Родман благоволи да се появи, след като срещата му със Стефка Костадинова и най-вече организираният камп за деца пропаднаха, заради несериозното отношение на бившето величие в НБА. Все пак той спази своето обещание и се появи в залата с коса в бяло-зелено-червено. Той трябваше да бъде треньор на един от двата отбора, но не изглеждаше особено заинтригуван. През първото полувреме седеше при Чолаков и Любо Минчев, а през второто се премести при Папазов, Барчовски и играчите на Тойота.

Първата четвърт започна по-добре за отбора на Тойота. Водени от водещия реализатор на Левски Арън Харпър, момчетата на Тити Папазов и Росен Барчовски взеха ранен аванс, който поддържаха през цялото време.

Иначе двата отбора като че ли бяха забравили, че това е мач за публиката и никой не искаше да губи. И двата тима стреляха основно от тройката, като атрактивните отигравания липсваха.

Първата по-интересна ситуация се случи под коша на Тойота, когато Аврамов и Евтимов си размениха няколко паса един към друг, като гледат в другата посока. Аврамов реализира две точки, но после дойде и първата забивка в мача, дело на Андре Оуенс.

Най-красивия момент дойде малко преди края, когато първо Мак направи зверска забивка за Тойота, но Тенчо Банев отговори след чудесна солова акция и забивка с дясната ръка. Със забивки се отчетоха още Бруно Шундов, Димитър Ангелов, а резултатът след първата четвърт бе 30:28 в полза на Тойота.

Следващата част започна след като Арън Харпър размаза конкуренцията в състезанието по тройки. Turkish Аirlines започна много убедително, а перфектна бърза атака завърши с пас на Митко Ангелов между краката към Хоуел, който необезпокояван вкара лесни две точки. Павел Маринов отбеляза страхотна тройка, а Хийт след това с чудесна солова акция, даде 3 точки аванс на Тойота - 40:37.

До края двамата Маринови и Оуенс направиха уникални изпълнения. Оуенс заби на два пъти мощно в коша на момчетата на Родман, Любо Минчев и Иван Чолаков. От българите перфектно се представиха Павел Маринов от Тойота, както и Станимир Марионов от Turkish Аirlines. Павел Маринов вкара много важна тройка за Тойота, а след това на прави една от най-мощните забивки в мача. Той получи топката на десния ъгъл на паркета, проби до коша и заби мощно с две ръце.

Станимир Маринов отговори подобаващо, завършвайки алей-уп, а след това секунда преди края проби и заби в коша на Тойота. На полувремето Turkish Аirlines успяха да обърнат двубоя и водеха 61:60.

По време на почивката Денис Родман за малко да внесе напрежение сред публиката, когато започна да подписва тениски и топки и да ги хвърля в различните сектори на трибуните. През това време един щастливец в сектор 114 беше определен за победител в томболата на Еврофутбол, която му осигури билет за следващото "Ел Класико" Барселона - Реал Мадрид.

След почивката отборът на Барчовски и Папазов беше силно разконцентриран и направи пасива си още в началото 7 точки. Страхотна игра на американците в отбора на Тойота съкрати изоставането, но Хоуел направи чудесна асистенция към Гугино и той заби атрактивно. След това обаче Оуенс се отличи с поредната си мощна забивка в коша на Turkish Airlines, а Бруно Шундов с лесен кош даде аванс на своите, но момчетата на Родман все пак успяха да стигнат до решителната част с точка аванс.

След като Андре Оуенс спечели категорично конкурса за забивки, бе подновен и мача с кош за Тойота и Джон Офоегбу. След кошове на Ангелов и Харпър двата отбора бяха напълно равни 80:80.

В тези минути като че ли желанието за победа бе по-силно и двата сформирани от публиката и треньорите тима правеха всичко възможно, за да си осигурят предимство. Американците от Тойота заиграха много силно, като Харпър реализира доста важни точки, а Оуенс направи поредната си забивка.

Атрактивен беше и капитанът на Лукойл Академик Тодор Стойков, който направи най-запомнящата се забивка в последната четвърт, през човек с две ръце. Двубоят вървеше кош за кош, но Тойота се оказа по-точният отбор и две минути преди края удариха стоте точки - 102:96 с тройка на Оуенс.

Настъпи отпускане в редиците на водените от Тити Папазов играчи (към треньорския щаб се беше присъединил и Родман) и минута преди края отново имаше равенство - 102:102. Тойота пак дръпна, но все пак в края Дурчев отбеляза 5 точки, с които донесе равенството на водения от Чолаков и Минчев отбор - 108:108.

Водещи

Най-четени