Мачът с Унгария ще е в София, но няма да пускат фенове, което води към апокалипсис 14.11 | 13:38

Самозабравилата се клика в БФС обвини за срамната сага община Пловдив и си изми ръцете с УЕФА и СДВР

От iNews.bg

Мачът между България и Унгария ще се играе в София при закрити врата, обявиха официално от унгарската футболна федерация, а малко по-късно и от БФС. Евроквалификацията е насрочена за четвъртък, 16 ноември от 19:00 часа на Националния стадион "Васил Левски".

Изглежда сякаш сагата, започнала в края на миналата седмица с преместването на двубоя от София в Пловдив на "Христо Ботев", свърши.

След като стана ясно, че "Колежа" няма как да приеме мача заради предварително планирани ремонтни дейности, "Арена Арда" в Кърджали за кратко беше фаворит.

В крайна сметка след обиколката на страната, квалификацията за Евро 2024 се завърна в София на "Васил Левски". Разликата е, че ще е при закрити врата.

Това със сигурност няма да отпусне хватката около врата на самозабравилия се президент на БФС Борислав Михайлов и кликата около него. Феновете са бесни, че Централата умишлено крие мача на трикольорите за публика, за да не чуе цял свят какви възгласи и плакати са подготвени. 

Привържениците на Цар Футбол у нас са обявили готовност за масови протести срещу шефовете на БФС и това, че няма да се допуснат зрители на стадиона няма да ги спре да изразят мнението си.

ЕТО КАКВО БЕЗУМИЕ НАПИСАХА ОТ БФС ПО ТЕМАТА:

"След безпрецедентното решение на община Пловдив да наруши предварителното споразумение за използване на стадион "Христо Ботев" и да даде отказ на националния отбор на България да проведе следващия си мач от европейските квалификации на съоръжението, и последвала комуникация между всички заинтересовани страни, в т.ч. държавните власти, днес УЕФА разпореди двубоят между България и Унгария да бъде изигран на Националния стадион "Васил Левски" в София на 16.11.2023 година от 19:00 часа при закрити врата.

Решението на европейската централа е базирано на актуално становище на СДВР, която се ангажира с опазването на обществения ред преди, по време и след края на срещата. Изразената позицията на СДВР е въз основа на промяна на обстоятелствата - решението на УЕФА за недопускане на публика на стадиона.

Предвид гаранциите за обезпечаване на реда от страна на столичната полиция, мачът ще се проведе на Националния стадион "Васил Левски"."

Водещи

Най-четени