Маями избухна с разгром над Чикаго, изравни серията в НБА 09.05 | 10:18

Голдън Стейт също взе реванш от Сан Антонио с победа в гостуването си

От Даниел Любомиров

Шампионът Маями Хийт успя да постигне първи успех срещу Чикаго Булс в полуфиналната серия от плейофите от Източната конференция.

Шампионите сразиха "биковете" със 115 на 78 като домакини и изравниха победите на 1:1, след като преди два дни бяха поставени на колене при гостуването си във Ветровития град.

Суперзвездата на Маями Леброн Джеймс отбеляза всичките си 19 точки в двубоя през първото полувреме и добави 9 асистенции, за да вдъхнови отбора си към успеха.

Изразителната победа с 37 точки разлика в полза на Хийт пък е най-голямата в историята на тима на ниво плейофи в НБА, като съответно и най-тежката за Чикаго.

Активизацията на Джеймс и компания още в самото начало на напрегнатия сблъсък осигури на "горещите" преднина от 14 пункта на полувремето. В един момент от втората част пък измерението на разликата стана катастрофалните за Булс 46 точки, но в крайна сметка те заличиха част от тях.

Топреализатор за Маями стана Рей Алън с 21 точки от пейката, докато гардът Дуейн Уейд се отчете с 15, а центърът Крис Бош наниза 13.

Маями завърши първото полувреме с 57% отборна стрелба, а от арката приключи сблъсъка също с добро постижение - 9 от 18 стрелби.

Третият мач от полуфиналната серия ще се изиграе в Чикаго на 11-ти май в 03:00 часа българско време.

Видео от дербитата в плейофите от НБА можете да видите в Sporta.bg

Сан Антонио Спърс претърпя поражение в първото си домакинство на Голдън Стейт Уориърс и също допусна полуфиналния сблъсък да бъде изравнен на 1:1 победи на Запад.

"Шпорите" отстъпиха с 91:100, след като Клей Томпсън отбеляза рекордните в кариерата си (в редовен сезон и плейофи) 34 точки - той направи 8 точни стрелби от тройката от 9-те си опита, добави 14 борби и за първи път записа дабъл-дабъл в плейофите.

Тим Дънкан също беше изключително полезен за ценния успех на "воините", защото завърши с 23 точки, а Тони Паркър се отчете с 20. Уориърс ограничиха талантливите си съперници до само 39% точна стрелба в срещата.

Припомняме, че Голдън Стейт стана първият отбор в НБА, който пропилява 16-точкова разлика в последните 4 минути и половина, когато в първия двубой допуснаха изравняване от 104:88 и в крайна сметка отстъпиха във второто продължение.

Подобно нещо се случи и в гостуването на Сан Антонио, защото "воините" водеха с 20 пункта в началото на второто полувреме, а "шпорите" заплашиха да осъществят обрат, скъсявайки разликата до 6 само 7 минути преди края.

В крайна сметка Голдън Стейт спечели със 100:91 и ще пътува до Окланд в събота, 05:30 часа българско време при резултат 1:1 в мачовете до момента.

Водещи

Най-четени