Маями постигна труден успех в Далас 06.06 | 07:45

"Горещите" поведоха във финалната серия с 2:1 след успех с 88:86 над Далас

От Краси Киров

Отборът на Маями Хийт се добра до труден успех над тима на Далас Маверикс с 88:86 в третия двубой от финалите в НБА. "Горещите" поведоха с 2:1 в серията след победата си като гости.

Звездите на Маями започнаха по-добре двубоя и натрупаха преднина от 12 точки в началните минути на втората четвърт. Дирк Новицки обаче постепенно взе нещата в свои ръце и резултатът бе изравнен.

В третата част гостите от Маями отново успяха да се отскубнат напред с 10 точки, но домакините подкрепяни от публиката отново изравниха. В края на третата част Маями водеше с 3 точки.

Последната част бе много драматична като през цялото време Далас догонваше Маями в резултата, но 1:40 преди края резултатът бе изравен за 86:86 след перфектна игра и 12 поредни точки на Дирк Новицки за Далас. Крис Бош даде преднина на Маями, а Новицки пропусна последната стрелба за да докара мача до продължения.

Дирк Новицки отново бе най-резултатен в двубоя, като заби 34 точки и овладя 11 борби. Джейсън Тери добави още 15 точки за Далас. За тима на Маями най-резултатен бе Дуейн Уейд с 29 точки и 11 борби. Крис Бош добави 18 точки, а Леброн Джеймс се отчете съд 17 точки и 9 асистенции.

Четвъртият двубой от серията отново е в Далас и ще се състои на 8 юни рано сутринта българско време.

Водещи