Маями с втори пореден успех над Бостън 31.05 | 09:05

"Горещите" победиха със 115:111 след продължения във втория мач от финала на Изток

От Божидар Азманов

Маями Хийт надви Бостън Селтикс с 115:111 след продължения в своята "Америкън Еърлайнс Арена" и поведе с 2:0 победи във финалната серия на Източната конференция на НБА.

Най-полезен за домакините бе ЛеБрон Джеймс, който отбеляза 34 точки и спечели 10 борби. Дуейн Уейд добави 23 точки, а Марио Чалмърс завърши с 22 за Хийт, за които това бе втори пореден домакински успех над Селтикс.

Най-голям принос за отбора на Бостън имаше Раджон Рондо, който се отчете с 44 точки, 10 асистенции и осем борби, благодарение на което тимът му се добра до продълженията. Той завърщи с 16 точни изстрела от 24 опита в зоната за две точки, като към тях записа и 2 от 2 стрелби от тройката. Пол Пиърс помогна на Бостън с още 21 точки, а Кевин Гарнет добави 18.

Бостън поведе с 34:18 след първата част, а на почивката преднината на домакините стана 7 точки – 53:46. Страхотна трета част за Маями обаче направи резултата 75:81 в тяхна полза. В последната четвърт Бостън отново се активизира и тройка на гарда Рей Алън 34.3 секунди преди сирената оформи равенство 99:99, при което завърши и мачът. В продължениятая Маями се добра до крайния успех, въпреки страхотната игра на Раджон Рондо в мача.

"Бостън изигра великолепен мач. Те започнаха да играят силно още в началото и ни натиснаха, а това не бива да се случва в нашата зала. Ние използвахме енергията от трибуните, влязохме бързо в мача и моментално заиграхме по-добре", заяви Дуейн Уейд след спектакъла.

Мач номер 3 от серията е в петък в Бостън.

Водещи

Най-четени