Медалистът Владимир Дубов: Дано да жънем повече успехи в бъдеще 08.04 | 16:20

Сребърният медалист от Европейското първенство по борба говори за постижението си

От Даниел Любомиров

Българският национал по борба свободен стил Владимир Дубов поднесе голямата изненада на Европейското първенство в Тблиси, като спечели сребърен медал за родината ни.

"Притеснявах се за полуфиналната ми среща, защото от нея зависеше кой ще играе финал.

Радвам се, че така се представих, надявам се от бъдещите състезания да печелим още повече медали", заяви Владимир Дубов специално за Sporta.bg.

Състезателят в категория до 60 килограма стана сензацията на шампионата и бе един от най-аплодираните участници от многобройната публика в грузинската столица.

24-годишният Дубов за първи път печели отличие в голямо първенство при мъжете, като иначе има бронз от Европейско за юноши през 2006-та година.

Потърсихме медалиста от Шампионата на Стария континент, за да сподели той за всичките си страсти и премеждия по пътя към среброто в Тбилиси.

Дубов демонстрира уважение към треньора си Валентин Райчев и изрази увереност, че в бъдеще съвместната им работа може да доведе до още по-големи успехи.

Владимир сподели веднага след награждаването си, че психически се е пропукал срещу един от най-силните представители на руската школа - Опан Сат, който се окичи със златния медал.

Интервюто на Дубов четете в Sporta.bg

Водещи

Най-четени