Медиите в Румъния: Живко Миланов подписа със Стяуа 23.04 | 13:48

Лично треньорът на "червено-сините" Михай Стойкица е настоял за привличането на българския защитник и го е убедил да сложи подписа си под договор с бившия европейски шампион

От Мариян Найденов

Румънските медии излязоха с любопитната информация, че Живко Миланов ще смени отбора си в местното първенство.

Бранителят на Васлуй е подписал договор с гранда Стяуа, за който това ще бъде първият трансфер за следващия сезон, според информации в северната ни съседка.

Лично треньорът на "червено-сините" Михай Стойкица е настоял за привличането на българския защитник и го е убедил да сложи подписа си под договор с бившия европейски шампион.

Реализирането на преговорите за трансфера на Миланов дойде само часове след мача между Васлуй и Стяуа в румънското първенство. В него Живко игра силно и помогна за успеха с 1:0 на тима си, който позволи на Васлуй да излезе 4-ти с 49 точки - същият актив имат и "червено-сините".

Заговори се напоследък дори за завръщане на Миланов в Левски през лятото, но "сините" не са успели да му предложат адекватно заплащане на 10-те хиляди евро, които ще получава на месец в Стяуа.

Миланов бе привлечен от Васлуй за 400 хиляди евро, но сега има вероятност да стане съотборник на Валентин Илиев, срещу когото е излизал във Вечното дерби на България, докато двамата защитаваха цветовете на Левски и ЦСКА.

Илиев пък е пред завръщане именно в лидера от Виктория футболно първенство. До седмица ще стане ясно дали той отново ще заиграе на "Българска армия", след като вчера изгледа победата на "армейците" с 4:1 над Черно море.

Изпълнителният директор на ЦСКА Венцислав Живков също заяви, че съвсем скоро ще се разбере дали Илиев и Спас Делев ще се върнат в българското първенство.

Водещи

Най-четени