Мексико препъна Бразилия 17.06 | 23:59

Бразилците регистрираха най-лош старт на Световни финали от 32 години

От Божидар Азманов

Бразилия и Мексико направиха нулево равенство във втория си мач от Световното първенство 2014.

Така за първи път от 1982 година "селесао" не тръгна на Мондиал с два пореди успеха и в момента не е сигурен участник в следващата фаза.

В момента Мексико и Бразилия имат по четири точки в група А, но домакините на Мондиала все пак са първи заради по-добрата си голова разлика. Камерун и Хърватия нямат точки, но са с мач по-малко. Двата тима се срещат утре.

Тази вечер футболистите на Мигел Ерера заслужено стигнаха до точката, след като показаха много старание и добра игра в защита, а в края на двубоя можеха и да спечелят, но вратарят на Бразилия Жулио Сезар показа класа.

Героят на вечерта обаче бе стражът, защитаващ обратната врата - Гилермо Очоа, който напълно отчая нападателите на Бразилия и донесе равенството на своя тим.

На вратата на Мексико отново започна Гийермо Очоа. Пред него в защита бяха подредени отдясно наляво Паул Агилар, Франсиско Родригес, капитанът Рафаел Маркес, Ектор Морено и Мигел Лаюн.

Тримата халфове бяха Ектор Ерера, Хосе Васкес и Андрес Гуадрадо. Както беше и срещу Камерун, в атака отново се разчита на Джовани дос Сантос и голмайстора Орибе Пералта.

Селекционерът на "селесао" Луиш Фелипе Сколари остави на резервната скамейка нападателя на Зенит Хълк, който получи лека контузия по-рано тази седмица на тренировка.

Другата промяна в състава на Бразилия спрямо победата над Хърватия с 3:1 е включването на халфа на Челси Рамиреш, който влезе като резерва в първия двубой.

Опорни полузащитници отново са Паулиньо и Луис Густаво, а в предни позиции ще действат Оскар, Неймар и Фред.

На вратата отново застава Жулио Сезар, а в защита отново са подредени Даниел Алвеш, капитанът Тиаго Силва, Давид Луис и Марсело.

Подробности за мача между Бразилия и Мексико четете в Sporta.bg

Най-четени