Мениджърите в Англия посочиха Брендън Роджърс за №1 13.05 | 10:25

Наставникът на Ливърпул получи признанието на колегите си

От Мариян Найденов

Мениджърът на Ливърпул Брендън Роджърс получи признанието на колегите си от професионалните клубове в Англия, след като бе избран за "Мениджър на годината" от Асоциацията на мениджърите в Английската футболна лига.

Традиционната награда се връчва всяка година, като нейният носител се определя с гласовете на всички 92 професионални клуба в родината на футбола.

Роджърс влиза в историята на Ливърпул като първия наставник, който печели този приз. Северноирландският специалист застана начело на "червените" през сезон 2012/2013, като тогава отборът завърши сезона на седмо място в Премиършип.

През настоящата кампания мърисайдци пък бяха на крачка от титлата, но след грешни стъпки срещу Челси и Кристъл Палас в края на сезона те останаха на две точки от титлата, която отиде в ръцете на Манчестър Сити.

Въпреки че не успяха да се преборят за първа титла от 1991 година насам - футболистите на Лувърпул оставиха страхотни впечатления с атакуващия си стил на игра. Доказателство за това е отбелязването на цели 101 попадения във Висшата лига през сезона, което е абсолютен рекорд в историята на клуба.

Водещи

Най-четени