Мениджърът на Блекпул: Бербатов е сред най-добрите в света 05.01 | 13:21

Майкъл Апълтън похвали българина преди днешния сблъсък за ФА Къп

От Константин Симидчийски

От август 2012 до сега в Англия не се чува почти нищо отрицателно за Димитър Бербатов, който 4 години беше разпънат от английските медии заради "слабата" си форма в Манчестър Юнайтед, където записа 149 мача и 56 гола, а асистенциите му никак не бяха малко.

Той беше определен за ненужен от Сър Алекс, което доведе до трансфера му във Фулъм, а от тогава насам много журналисти, мениджъри и специалисти се изказаха ласкаво за българския №9.

Традицията се затвърди и преди мача на лондонския тим срещу Блекпул за ФА къп, който ще се играе днес следобед от 17:00 часа българско време.

След перфектния си мач срещу Уест Бромич Бербатов отново беше оценен високо от медиите в Англия, а доброто му представяне не е останало незабелязано от мениджъра на втородивизионния отбор Майкъл Апълтън.

Според него Берба е истинска марка в световния футбол, като сподели, че е хубаво да играеш срещу футболисти от неговия ранг.

"Винаги е хубаво, когато се играе срещу тим като Фулъм, защото се пробваме срещу част от най-добрите футболисти на света", сподели Апълтън.

"Това определено може да се каже за Димитър Бербатов. Той несъмнено е сред най-добрите на планетата.

"ФА къп е голям трофей и, когато бях в Шотландия, винаги гледахме тази надпревара. Очаквам с нетърпение срещата", каза още треньорът, който ще има тежката задача да измисли начин да спре българския магьосник.

За негово щастие Мартин Йол може да даде почивка на своя любимец и лидер на отбора, тъй като в последните 2 седмици Бербатов изигра пълни 90 минути във всички 4 срещи на Фулъм от първенството.

Водещи