Меси: Дължа много на Роналдиньо 12.07 | 11:02

Аржентинската звезда говори за личностите, които са му помогнали да се развие като футболист

От Краси Киров

Голямата звезда на Барселона Лионел Меси даде обширно интервю пред клубната телевизия, споделяйки, че е научил много от бившия си съотборник на "Камп Ноу" Роналдиньо.

Бразилецът бе безспорният лидер на каталунците, когато все още под ръководството на Франк Рийкард, Лео Меси направи първите си стъпки в редиците на Барса.

Меси не пропусна да благодари и на самия Рийкард, който преди години не се притесни да разчита на суперталантливия аржентинец.

"Не беше лесно да бъда на 16 години и да вляза в съблекалня, пълна със звезди. Тогава голямата звезда на отбора бе Роналдиньо, като той ми помогна много", спомня си четирикратният кавалер на Златната топка.

"Той направи всичко по-лесно за мен. Имах късмета да се уча и да споделям с него. Мога да кажа, че той е страхотна личност", добави Меси.

"Мисля, че Роналдиньо бе основната причина за промяната на Барселона. Тогава времената бяха лоши за клуба, но неговата поява промени всичко това. Още в първата година хората се влюбиха в него, а след това започнаха да идват и трофеите. Барса винаги трябва да бъде благодарна на Роналдиньо", каза още аржентинецът.

Меси не подмина и влиянието на Франк Рийкард върху забележителната му кариера.

"Понякога не разбирах, защо Рийкард не ме е посочил в състава. Сега обаче връщам лентата и виждам, че той е действал правилно с мен - без да избързва. Благодарен съм на Франк Рийкард, защото той винаги знаеше кое е най-доброто за мен във всеки един момент".

Водещи

Най-четени