Меси вече е втори по голове в Шампионската лига 21.11 | 08:30

Аржентинецът се разписа два пъти срещу Спартак в Москва и се изравни с Рууд ван Нистелрой, като двамата имат по 56 попадения, а рекордът се държи от Раул със 71 гола

От Мариян Найденов

Аржентинският магьосник на Барселона Лионел Меси не спира да удивлява света с невероятните си изпълнения. Въпреки че не е типичен нападател, Лео успя да счупи почти всички голмайсторски рекорди, а тези които все още не е подобрил, едва ли ще оцелеят още дълго, ако Меси продължи да играе така.

Вчерашният мач със Спартак (Москва) не направи изключение, като този път Меси се задоволи само с две попадения във вратата на Андрий Дикан за класическата победа на каталунците (3:0) на "Лужники".

Головете бяха под номер 79 и 80 за Меси през тази календарна година, с което Ла Полга е вече на само 5 попадения от рекорда на Герд Мюлер, който има 85, като Лео вече задмина по този показател Краля Пеле (75).

След мача със Спартак (Москва) Меси пък се изравни с холандеца Рууд ван Нистелрой на второто място за най-много отбелязани голове в Шампионската лига, като двамата са разочаровали противниковите вратари по 56 пъти. Рекордът се държи от легендата на Реал Мадрид Раул, който е отбелязал 71 попадения.

Трябва да се отбележи и, че Меси е голмайстор на Шампионската лига в последните ѝ четири издания. Освен това, през миналия сезон той се разписа цели 14 пъти, ставайки първият футболист с подобно постижение в историята на надпреварата.

За постоянството на аржентинеца говори и фактът, че той е отбелязвал по 5 или повече гола в последните шест издания на турнира.

След мача със Спартак Меси заяви в типичния си стил, че за него са важни не рекордите, а Барселона да побеждава.

Водещи

Най-четени