Меси наказа Хетафе два пъти, нов гол за Вия 15.09 | 22:59

Барселона не повтори грешката на Реал - срази Хетафе 4:1 като гост

От Даниел Любомиров

Лео Меси влезе като резерва след почивката и присъствието му в редиците на Барселона веднага се почувства в тежкото гостуване на Хетафе.

Каталунците спечелиха визитата си в "Колисеум Алфонсо Перес" с 4:1, а аржентинският магьосник вкара две от попаденията - в 74-ата от дузпа и 4 по-късно след отлично подаване отдясно на Мартин Монтоя.

Така Меси вече има 6 гола само в 4 мача от Примера дивисион, а Барселона продължава перфектния си поход до момента в кампанията и е с актив от 12 точки. Иначе Адриано Корея се разписа в края на първото полувреме - бразилският ляв бек защитава по най-добрия начин правото си да бъде сред титулярите с второ попадение във втори пореден мач.

Почетният гол за Хетафе бе дело на Сарабиа, но той падна след рикошет последователно в тялото на Адриано и Хавиер Машчерано. Домакините остават с 4 пункта в актива си и временно заемат 12-та позиция в класирането.

Давид Вия също получи игрови минути, след като влезе в 76-ата минута - така треньорът Тито Виланова изпълни плана си да пуска на терена испанския национал за четвърт час в мачовете без напрежение.

Вия пък отново се отплати за доверието с гол в първата добавена минута, когато бе намерен в наказателното поле и с прецизен изстрел прати топката в мрежата на Хефате за 4-ти път. Това е втори гол за на нападателя откакто се възстанови от контузията си и интегрирането му в състава на "блауграна" върви по начертания път.

Неприятната новина за Барселона дойде от неочакваната и неприятна контузия на Карлес Пуйол в началото на второто полувреме. Бранителят на гостите сам си навлече проблемите със самоотвержен шпагат срещу Барада. Коляното на Пуйол се изкриви при допира с терена и той не можеше да продължи двубоя. На неговото място влезе преквалифицирания в централен защитник Машчерано.

През първата част Барселона не впечатляваше с играта си и приличаше повече на Реал Мадрид в неговото гостуване на Хетафе. Каталунците обаче бяха спасени от попадението на Адриано в 32-ата минута, което беше изработено отлично с двойно подаване между него и Сеск Фабрегас.

В 67-ата минута Меси можеше само да се смее на решението на съдията да отсъди корнер, след като Шави Торес спъна аржентинеца в наказателното поле, а топката напусна терена от крака на аржентинеца.

В 73-ата съдията вече нямаше друг избор, освен да посочи бялата точка, след като Педро Родригес с финтово движение принуди Валера да го повали в пеналтерията и така изработи дузпа за Барса.

Зад топката застана Меси и с мощен удар в центъра покачи на 0:2. Само 180 секунди по-късно продължителна атака на каталунците завърши с прецизно центриране отдясно на Монтоя към Меси, който трябваше само да подложи крак, за да увеличи преднината на тима си - 0:3.

Домакините отговориха светкавично с малко случаен гол в 80-ата минута, когато Сарабиа опита центриране отдясно. Топката обаче рикошира първо в Адриано, а след това и в Машчерано, за да заблуди вратаря Виктор Валдес и да мине голлинията - 1:3.

Резервата Вия получи възможността също да се разпише, след като бе намерен с параболичен пас в наказателното поле. Испанският национал овладя перфектно и хладнокръвно прати топката покрай тялото на стража Моя за крайното 1:4.

Водещи