Меси посвети победата на Тата Мартино 19.09 | 12:13

Във вторник почина бащата на треньора на Барселона

От Краси Киров

Звездата на Барселона Лионел Меси посвети победата над Аякс на треньора на тима Херардо Мартино. Както е известно във вторник почина бащата на Тата Мартино.

Каталунците се справиха с отбора на Аякс с 4:0 след три гола на Меси и един на Жерар Пике. Веднага след мача Мартино трябваше да замине за Аржентина за погребението на баща си.

"Играхме добре през втората част. Въпрос на време е да навлезем в добра игрова форма," заяви 26 годишния футболист.

"Хубаво е да има алтернативи в отбора. Имаме много играчи, които могат да правят различни неща и всички от тях получава шанс."

"Тази победа искаме да я посветим на Мартино, защото той не изживява хубави моменти сега," заяви меси визирайки кончината на баща му."

"Важно е да започнеш с победа, особено ако играеш като домакин. Знаем колко трудни са групите в Шампионската лига. Презпървото полувреме имахме затруднения, защото те много добре си подаваха топката и се движеха доста, което не ни даваше възможност да ги пресираме. Като цяло, обаче, смятам, че се представихме добре", каза още Меси.

В същото време старши треньорът Херардо Мартино заяви, че е по-доволен от представянето на отбора си през второто полувреме.

"Хубаво е да започнеш в груповата фаза с победа и то у дома. Представихме се по-добре през второто полувреме, когато контролирахме играта по-ефективно и бяхме по-прецизни при късите пасове. През първата част допуснахме доста грешки и прекалено много разчитахме на дълги топки.

Работим по отстраняването на слабостите и търсим да различни варианти, за да разнообразяваме играта си, въпреки че футболната ни философия остава базирана върху владеенето на топката. Мисля, че с мачовете и с победите нещата ще се подобрят", коментира Тата Мартино.

Водещи

Най-четени