Меси стресна Барселона с контузия 29.09 | 14:44

Аржентинецът с разкъсан бедрен мускул

От Иво Вецев

Звездата на Барселона Лионел Меси няма да играе за Барселона и Аржентина в следващите две седмици, след като получи травма по време на победата срещу Алмерия с 2:0 като гост.

Аржентинският феномен вкара първото попадение в двубоя в 29', но малко след това получи травма и беше принудително заменен от Шави още преди края на първата част. До края на срещата единствено Адриано успя да се разпише.

Днес стана ясно, че Меси има частично разкъсан бедрен мускул, което по всяка вероятност ще го извади от мачовете на Барселона, както и тези на Аржентина в световните квалификации за Мондиал 2014.

Така той няма да е на терена за гостуването в Глазгоу на Селтик в Шампионска лига, където миналата година каталунците допуснаха загуба. Меси ще изпусне и двубоя срещу Валядолид. Той пропуска и двубоите с Уругвай и Перу.

Контузията не се приема зле в лагера на каталунците, тъй като се очакваше, че той може да изпусне и около месец. Освен това той няма да лети хиляди километри и да играе за Аржентина, която вече се класира за Мондиал 2014.

Водещи

Най-четени