Милан и Интер с победи, Кавани наказа Лацио 27.09 | 00:14

Единсон Кавани реализира хеттрик за победата на неаполитанците в дербито

От Краси Киров

Отборите на Милан и Интер записаха победи в Серия А за радост на своите фенове. Двата милански гранда имат сериозни проблеми от началото на сезона в Серия А.

Милан надделя над тима на Каляри с 2:0 на "Сан Сиро", като това бе първа домакинска победа и първи гол на свой терен за "росонерите".

Интер се наложи със същия резултат като гост на Киево. В дербито на кръга отборът на Наполи се наложи с 3:0 над тима на Лацио на "Сан Паоло"

Треньорът на Милан Масимилиано Алегри заложи на Пацини и Ел Шарави в предни позиции. Дебют за "росонерите" направи Бакари Траоре. 

Милан започна по-силно двубоя и тръгна да търси гола. В 7-та минута Ел Шарави направи страхотен пробив, като пое топката още в половината на Милан, премина покрай трима защитници, но не успя да преодолее вратаря. Първият гол падна в 14-та минута, когато Монтоливо с хубав пас по земя намери перфектно Ел Шарауи, който простреля вратаря за 1:0. След този гол натискът на Милан продължи, а гостите играеха предимно в собствената си половина.

През второто полувреме Каляри показа, че не се е предал и гостите направиха няколко пропуска пред вратата на Абиати. Играта обаче се поизнерви и гостите останаха с човек по-малко заради червен картон на Конти. След това Милан отбеляза втория си гол отново чрез младока Ел Шарави и спечели трите точки в този мач.

Интер не бе много убедителен при своя успех, но все пак се наложи с 2:0 като гост на Киево. Домакините стартираха по-добре срещата и имаха своите шансове през първото полувреме. Малко преди края на първата част обаче  Гуарин проби отдясно на наказателното поле и центрира в наказателното поле. Там Даниели не се намеси умело и позволи на топката да стигне до Алваро Перейра, който безпроблемно от 3 метра реализира първия гол в срещата - 0:1 за "нерадзурите".

Второто полувреме се разви по същия начин както и първото. Влезлият като резерва Касано направи 2:0 в 74-та минута след като бе оставен непокрит в наказателното поле.

Наполи надигра категорично тима на Лацио. В герой за домакините от Неапол се превърна уругваеца Единсон Кавани, който реализира хеттрик и бе много близо до четвърти гол в мача. Преди това съдията отмени гол на Мирослав Клозе за игра с ръка. Немският национал заслужава похвала обаче защото си призна, че е нарушил правилата.

Ето и всички резултати от играните тази вечер срещи от Серия А:

Пескара - Палермо 1:0

Рома - Сампдория  1:1

Катания - Аталанта 2:1

Киево - Интер  0:2

Дженоа - Парма 1:1

Наполи - Лацио 3:0

Торино - Удинезе 0:0

от вчера:

Фиорентина – Ювентус 0:0

Водещи

Най-четени