Милан и Наполи записаха победи в Италия 27.01 | 18:25

"Росонерите" спечелиха срещу Аталанта, докато Наполи подчини отбора на Парма

От Константин Симидчийски

Отборът на Милан записа втора поредна победа в италианската Серия А, след като този следобед "росонерите" спечелиха с 1:0 гостуването си на Аталанта в двубой от 22-ия кръг.

Стефан Ел Шарави отбеляза единствения гол в мача през първото полувреме, а домакините доиграха срещата и с човек по-малко. Давиде Бривио бе отстранен с втори жълт картон в 59'.

Така Милан събра актив от 37 точки на своята сметка, което позволи на "росонерите" да изпреварят отборите на Фиорентина и Рома във временното класиране на Калчото. Милан е вече 5-и в таблицата, изоставайки на 2 точки зад градския си съперник Интер.

"Нерадзурите" обаче са с мач по-малко. По-късно днес Интер приема Торино на своя "Сан Сиро". Аталанта остава в долната половина на таблицата с актив от 23 пункта.

Междувременно Наполи не допусна изненада в гостуването си на Парма и успя да спечели драматично с 2:1 срещу "дуковете" с гол в 85-ата минута на Единсон Кавани. Така носителите на Купата на Италия съкратиха изоставането си спрямо лидера и шампион в Калчото Ювентус на само 3 точки, след като снощи "Старата госпожа" направи равен 1:1 с Дженоа като домакин.

Марек Хамшик изведе Наполи напред в 20-ата минута, а вратарят на Парма Антонио Миранте сътвори няколко великолепни спасявания, за да запази шансовете на тима си да избегне поражението.

В 80-ата минута Паоло Канаваро си отбеляза автогол и застраши шансовете на тима си да се борят за титлата в Серия А. Бранителят не бе играл от 17-ия кръг, защото изтърпяваше наказание за пасивно участие в манипулиране на мачове, но след като Наполи спечели обжалването всички санкции бяха премахнати.

В 85-ата обаче Единсон Кавани се разписа за крайното 2:1 и внесе спокойствие в лагера на Валтер Мацари. Уругвайският стрелец вече има 18 гола в 19-те си мача от Серия А и затвърди лидерството си при реализаторите в Серия А.

Водещи

Най-четени