Милан може да печели и без головете на Балотели 30.03 | 21:32

Рикардо Монтоливо донесе успеха над Киево, който прати "росонерите" на второ място

От Даниел Любомиров

Милан поне временно си спечели правото да се издигне на второ място в класирането на Серия А, след като постигна важен успех като гост на Киево с 1:0.

Този път Марио Балотели не стана герой за "росонерите”, макар отново да бе с основна роля при изработването на попадението.

Ако градският съперник Интер не бе записал поражение в Дербито на Италия срещу Ювентус, то Милан щеше да доближи лидера на сравнително приемлива дистанция.

При сегашното разпределение на силите обаче "Старата госпожа” е на първо място с 68 точки, следвана от "росонерите” с 57. Наполи има 56 и тепърва ще изиграе двубоя си от кръга – като гост на Торино от 22:00 часа в събота.

Марио Балотели изпълни пряк свободен удар в 25-ата минута, а Монтоливо отклони полета на топката в мрежата на Киево, с което гостите реализираха единствения гол в срещата.

За италианския национал това е 4-ти гол срещу "летящите магаренца” – неговата любима мишена в Серия А.

Франческо Ачерби излезе като титуляр срещу Милан, където прекара първите 6 месеца от сезона, но не можа да остави значима следа с изявите си и бе върнат във Верона.

"Росонерите” пък спазиха традицията да печелят мачовете си в Калчото, когато поведат в резултата през първото полувреме и запазят преднината си до почивката.

Контузените Джампаоло Пацини и Кевин-Принс Боатенг не пътуваха за Града на Ромео и Жулиета, така че Робиньо получи шанс да се включи в нападателното трио, редом до Стефан Ел Шараави и Марио Балотели.

В 76-ата минута пък домакините останаха с десетима души на терена, а с това секнаха и минималните им надежди за изравняване. Дарио Дайнели направи много грубо нарушение срещу звездата на "росонерите” и "Скуадра адзура” Балотели, при което без никакви оплаквания напусна игрището.

Това се оказа и най-важното и запомнящо се събитие през второто полувреме, като до почивката мачът също бе лишен от много чисти голови положения. Милан демонстрира ефективност в действията си и се възползва от опасния пряк свободен удар, който бе изпълнен от Балотели.

Така Киево не можа да развали сметките на друг претендент за европейска слава, след като преди два кръга удари Наполи с 2:0. Милан пък продължава успешната си серия през пролетния дял на първенството.

Водещи

Най-четени