Милан най-накрая победи 28.10 | 00:10

Ел Шарави донесе успеха над Дженоа на 20-ия си рожден ден

От Иво Вецев

Вицешампионът на Италия Милан записа първа победа в последните си 4 мача, след като в съботната вечер на "Сан Сиро" в мач от 9-ия кръг спечели с 1:0 срещу Дженоа.

Единственото попадение в срещата отбеляза младата суперзвезда Ел Шарави в 77-ата минута, и то на връх 20-ия си рожден ден. Въпреки че това беше двоен повод за празнуване, Малкия фараон не се зарадва на гола си от уважение към клуба, който го изгради като футболист.

Благодарение на трите точки тази вечер "росонерите" се закрепиха на 10-ото място в таблицата с 10 точки. Те изпревариха Сиена, която завърши 0:0 с Палермо по-рано. Дженоа пък се смъкна до 12-а позиция с актив от 9 точки.

Срещата започна с две прекрасни положения пред вратата на Милан, след като още в 7-ата минута Тосер изведе по чудесен начин Бошко Янкович на удобна позиция, но ударът на нападателя бе спасен от Амелия.

10 минути по-късно Сапата допусна детинска грешка и позволи на Антонели да центрира в наказателното поле, където Амелия също сбърка и топката се озова в Имобиле, който обаче показа липса на точност и изпусна уникална възможност за гостите.

Постепенно домакините установиха натиск и в 26-ата минута Шарави изведе Абате, който опита центриране, но топката се отклони в защитник и се насочи към вратата. Там обаче Фрей действа на сигурно и изби в корнер.

4 минути по-късно Милан изпълни корнер, като топката беше насочена към Де Йонг на близката греда, но ударът му бе блокиран. "Росонерите" искаха да бъде отсъдена дузпа за игра с ръка, но сигнал не последва. До края на полувремето Шарави центрира изключително опасно пред вратата на Фрей, но трима играчи в червено-черни фланелки пропуснаха да засекат във вратата - 0:0 на "Сан Сиро".

През второто полувреме Милан се установи трайно в половината на своя гост, но гол така и не падаше, а Пато, Абате и Де Йонг се отчетоха с пропуски.

Все пак добрата игра на възпитаниците на Масимо Алегри даде резултат в 77-ата минута - Емануелсон изведе по чудесен начин на дясното крило Абате, а десният бранител центрира силно по земята в пеналта, където Ел Шарави беше на точното място. Силен удар и 1:0 за "росонерите", а Малкия фараон отново беше герой с гол на 20-ия си рожден ден.

До края на срещата Милан пропусна да направи победата си по-убедителна, след като Емануелсон и Сапата пропуснаха да отбележат по едно попадение.

Водещи

Най-четени