Милан отново бере срам като гост 15.09 | 09:45

"Росонерите" едва се добраха до равен

От Иво Вецев

Отборите на Торино и Милан завършиха наравно - 2:2 в изключително драматичен мач от третия кръг в италианската Серия А.

"Росонерите" стигнаха до точката, след като три минути преди края изоставаха с 2:0, но с голове на Съли Мунтари (87') и Марио Балотели от дузпа в продължението, гостите се добраха до ремито. Преди това "биковете" бяха повели с попадения на Данило Д'Амбросио в 47-ата и Алесио Черчи в 70-ата минута.

След това равенство Милан събра 4 точки, с които заема 6-о място във временното класиране на Серия А, а Торино е седми със същия актив.

За Милан повторен дебют направи бразилският плеймейкър Кака, който остана на терена почти до края на мача, когато бе заменен от Валтер Бирса, за когото това също бе дебют с червено-черната фланелка.

След нулево първо полувреме, домакините от Торино откриха резултата в 47-ата минута, а точен бе Данило Д'Амбросио, който се разписа отблизо след чудесно подаване на Алесио Черчи.

Самият Черчи удвои преднината на домакините след 70 минути игра, засичайки центриране в наказателното поле на Чиро Имобиле.

До края на мача възпитаниците на Масимилиано Алегри натиснаха сериозно съперника, но така и не успяваха да стигнат до попадение. Най-чистото положение се откри пред Марио Балотели в 73-ата минута, когато той се озова очи в очи със стража на Торино, но не успя да го преодолее.

Двубоят навлизаше в последните си няколко минути, и домакините вече се виждаха победители, когато Съли Мунтари намали резултата след малко куриозен гол в 87-ата минута.

Голямата драма настана в даденото от съдията продължение, в което Милан получи правото да изпълни дузпа за нарушение на Джовани Паскуале срещу Андра Поли в наказателното поле. Зад топката застана Марио Балотели и с хладнокръвен изстрел оформи крайното 2:2.

Водещи

Най-четени