Милан официално без Индзаги в Шампионската лига 02.02 | 13:15

Алегри предпочете да картотекира Макси Лопес за битките в турнира

От Краси Киров

Отборът на Милан официално обяви кои футболисти са регистрирани за участие в Шампионската лига.

Голямата изненада е отсъствието на Филипо Индзаги. На негово място Масимилиано Алегри е сложил новото попълнение на Милан - Макси Лопес. Първият двубой на Милан от 1/8 финалите в Шампионската лига е срещу Арсенал на 15 февруари на "Сан Сиро"

Нападателят на "росонерите" е на второ място във вечната ранглиста по отбелязани голове в европейските клубни турнири като изостава от Раул с едно попадение и има 70 гола. Това бе и голямата мечта на Индзаги - да получи своя шанс в Шампионската лига за да покаже, че не е забравил голмайсторските си умения именно в най-силния футболен турнир.

38-годишният Индзаги получи много лоша контузия през октомври 2010 тогава се говореше, че ще прекрати своята кариера. Волята на нападателя обаче се оказа по-силна и той продължи договора си до 2012 година.

През лятото на 2011 Индзаги получи нова контузия, заради която Алегри реши да не го включва в отбора за Шампионската лига по време на груповата фаза. Това разстрои Пипо Индзаги, но наскоро той заяви, че иска да приключи кариерата си в Милан. Към него имаше предложения и от отбори от Серия А, но те бяха отклонени.

Ето и цялата група на Милан за Шампионската лига:

Вратари: Абиати, Амелиа, Рома

Защитници: Абате Антонини, Бонера, Де Чилио, Месба, Мексес, Неста, Тиаго Силва, Йепес и Дзамброта

Полузащитници: Амброзини, Акуилани, Боатенг, Емануелсон, Меркел, Ночерино, Зеедорф и Ван Бомел

Нападатели: Ел Шарауи, Ибрахимович, Макси Лопес, Пато и Робиньо.

Водещи

Най-четени