Милан с класически успех, Интер и Наполи разочароват 16.10 | 00:14

"Росонерите" постигнаха победа с 3:0 над Палермо докато конкурентите им за титлата записаха поражения

От Краси Киров

Отборът на Милан постигна втората си победа от началото на сезона в Серия А. "Росонерите" се справиха с 3:0 над тима на Палермо в среща от 6-ия кръг играна на "Сан Сиро".

В същото време другия милански гранд Интер записа нова неприятна загуба и продължава да разочарова феновете си от началото на сезона. "Нерадзурите" допуснаха обрат като гости на Катания и загубиха с 1:2. Другият отбор сочен за претендент - Наполи също бе надигран като домакин от тима на Парма.

В Милано "росонерите" пък за първи път през този сезон показаха, че заслужават да носят званието шампион на Италия след слабите игри от началото на шампионата. Домакините обаче получиха неприятна новина след като в 35-та минута Тиаго Силва се контузи и напусна терена, като на негово място се появи Даниеле Бонера.

Масимилиано Алегри заложи на Робиньо, който се възстанови от контузия и за първи път започна като титуляр този сезон. Освен него в нападение си партнираха Антонио Касано и Златан Ибрахимович. В халфовата линия оперираха Ночерино, Акуилани и Марк ван Бомел.

Още в 10-та минута Касано се озова на добра позиция след рикошет, но не успя да уцели вратата. Златан Ибрахимович имаше шанс в 25-та минута, но и той не уцели вратата от удобна позиция. Играта на Милан бе разнообразна с много добри включвания на Робиньо и Касано.

В 37-та минута Робиньо излезе на добра позиция, но вратаря Цорвас спаси, бразилецът имаше шанс и при добавката да отбележи, но отново след перфектна намеса на стража топката бе избита.

Само три минути по-късно Милан отбеляза гола на успокоението. Ибрахимович получи топката в наказателното поле и технично подаде към Акуилани, който с глава насочи кълбото към Ночерино, и той се разписа за 1:0. Бившият футболист на Палермо не изрази своята радост при отбелязването на гола.

През второто полувреме нещата не се промениха и Милан продължаваше да атакува и да търси отбелязването на голове. Робиньо този път изведе Ибра, който стреля много силно над вратата. В 57-та минута обаче шведския таран изведен перфектно Робиньо сам срещу вратаря и бразилецът не сбърка за 2:0.

След още осем минути Милан нанесе и третия си удар в мача. Робиньо изведе добре Абате, който почти от аулинията върна топката към Касано и той успя да я промуши покрай защитата за 3:0. До края Милан имаше още шансове за гол, като резервата Ел Шарауи се включи добре и затрудни на два пъти вратаря Цорвас.

След тази победа Милан вече е на 10-о място като има 8 точки след първите шест кръга. Отборът на Палермо има 10 точки и остава на 4-то място преди останалите срещи от кръга.

Интер стартитра много добре своя двубой срещу Катания. Естебан Камбиасо вкара красив гол от воле на десетина метра от вратата още в 4-ата минута, засичайки центриране по десния фланг на Майкон. Благодарение на импулса си от попадението, "нерадзурите" успяха да изиграят първата част със завидно самочувствие и успешно се справяха с противодействието си на атаките на Катания. В предни позиции обаче поставеният зад нападателите Пацини и Милито Деян Станкович рядко играеше с топката, а набезите на бековете Нагатомо и Майкон бяха лесно разгадавани от противниковата отбрана.

След почивката Раниери можеше да се хване за главата, при вида на продукцията на бившия европейски и действащ световен клубен шампион. В 47-ата минута Бергесио бе оставен необезпокоявано да направи пробив и да подаде към Алмирон, за когото не бе проблем да разпечата Лука Кастелаци, заменящ на вратата контузения Жулио Сезар.

В 50-ата стражът на Интер изби топката от краката на халуващия за пореден път Бергесио, но офанзивният халф на Катания се строполи на земята и реферът Орсато отсъди дузпа за домакините. Лоди хладнокръвно реализира от бялата точка и заложи примката на врата на Раниери.

До края на двубоя Интер спокойно можеше да инкасира още няколко попадения, но Кастелаци даде всичко от себе си, за да запази остатъците от честта на "нерадзурите". Освежаването в атаката на гостите се очакваше да дойде от включването на Мауро Сарате, но той единствено направи неуспешен опит да симулира дузпа.

В класирането Интер е на незавидното 17-то място, като след останалите срещи от кръга може да се окаже в зоната на изпадащите.

Водещи

Най-четени