Милан с лесен успех над тима на Валери Божинов 11.03 | 18:13

Ювентус записа четвърто поредно равенство и вече изостава с 4 точки

От Краси Киров

Отборът Милан постигна победа с 2:0 над тима на Лече в среща от 27-ия кръг на италианската Серия А. Титуляр за гостите бе българския национал Валери Божинов, който игра цял мач и създаде една от опасностите пред Абиати.

"Росонерите" постигнаха целта си и вече имат цели четири точки преднина пред втория Ювентус след като футболистите на "Старата госпожа" записаха четвърто поредно равенство.

"Бианконерите" не успяха да се наложат като гости на Дженоа и срещата между двата тима завърши 0:0

Много силен мач направиха домакините, на "Сан Сиро" които разочароваха през седмицата и бяха близо до сензационен резултат в Шампионската лига срещу Арсенал.

Масимо Алегри заложи на Даниеле Бонера в защита след като Мексес е наказан, а Неста контузен. Мунтари, Ван Бомел, Ночерино и Емануелсон бяха титуляри в халфовата линия, а напред обичайните заподозрени Ибрахимович и Робиньо.

Резултатът можеше да бъде още по-изразителен ако не бяха пропуските на домакините, които имаха инициативата през целия мач.

Срещата започна перфектно за "росонерите" и оше в 7-та минута те откриха резултата. Робиньо потърси Ибра в наказателното поле, но шведът с перфектен пас върна топката към Ночерино, който стреля и след рикошет кълбото влезе във вратата на Лече.

В началото на втората част дойде и страхотния удар на Валери Божинов. Българинът взе топката в половината на Милан, напредна и стреля извън наказателното поле, като Абиати успя да избие със сетни усилия.

Милан успя да отбележи втори гол в 65-та минута и да приключи интригата в мача. Урби Емануелсон с глава подаде на Златан, който с много силен удар от въздуха не остави шансове на Масимо Бенаси.

Доскорошният лидер в Серия А Ювентус записа четвърто поредно равенство, след като в мач от 27-ия кръг на първенството завърши наравно 0:0 като гост на Дженоа.

"Старата госпожа" бе по-активният отбор през целия двубой, но куп пропуски най-вече на Пепе и Вучинич лишиха "бианконерите" от победата. В края на двубоя дори можеше да се стигне до първата загуба на отбора, но и футболистите на Дженоа не бяха концентрирани пред гола.

Дженоа пък изпревари Фиорентина и Болония в класирането и в момента дели 11-а позиция с Аталанта. Двата отбора имат по 33 точки.

Водещи

Най-четени