Милан се препъна на старта в Шампионската лига 18.09 | 23:49

"Росонерите" не успяха да победят Андерлехт на своя "Сан Сиро"

От iNews.bg

Седемкратният носител на трофея Милан започна неубедително кампанията си в Шампионската лига за този сезон, след като тази вечер "росонерите" достигнаха единствено до домакинско равенство 0:0 с белгийския Андерлехт в първа среща от група C на турнира. 

Както Милан, така и Андерлехт имаха шансове за отбелязване на победно попадение, но в крайна сметка двубоят на "Стадио Сан Сиро" завърши без победител. Така "росонерите" не започнаха по най-добрия начин участието си в надпреварата, като в група С са още отборите на Малага и Зенит Санкт Петербург.

Джампаоло Пацини оглави атаката на Милан в днешната вечер, подкрепян от Кевин-Принс Боатенг и Урби Емануелсон. Новото попълнение Найджъл Де Йонг, Антонио Ночерино и Матийо Фламини оформиха халфовата линия на "росонерите", докато на резервната скамейка останаха Боян Къркич и Стефан Ел Шаарави. Бразилците Робиньо и Алешандре Пато не бяха на разположение на наставника Масимилиано Алегри.

Двубоят на "Сан Сиро" стартира с опасност пред вратата на Абиати, като още в 2' Андерлехт атакува, а Кану стреля над напречната греда. Две минути по-късно се стигна и до нова опасност за домакините, но белгийският тим не успя да се възползва от нов шанс след изпълнение на корнер. В 12' дойде време и за Кристиян Абиати да се намесва, отразявайки удар на Клейстан.

В тези минути Милан също започна да застрашава вратата на Андерлехт, като в 15' Антонини стреля неточно с глава. В 16' отлична възможност пропусна и Джампаоло Пацини, който не успя да оползотвори добро центриране на Ночерино. В 18' възможност пропусна и Матийо Фламини, чийто удар бе успешно отразен от Прото.

До края на полувремето голове в някоя от двете врати нямаше, като между 30' и 33' "росонерите" опитаха на два пъти да открият резултата. Кевин-Принс Боатенг и Урби Емануелсон стреляха към вратата, но изстрелите им не се оказаха проблем за Прото. В 44' отново Боатенг имаше възможност, но ударът му бе решително блокиран от бранител на Андерлехт.

Домакините стартираха по-добре втората част на двубоя, а в 47' Милан сътвори добра атака пред белгийската врата. Боатенг центрира в наказателното поле на Андерлехт, където Ночерино стреля неточно с глава. В последствие се оказа, че халфът е бил в засада, което обаче бе погрешно решение от страна на страничния рефер. В 51' трибуните на "Сан Сиро" изтръпнаха, защото белгийският гранд пропусна невероятен шанс да разпечата вратата на Милан. Билига бе изведен очи в очи с Кристиян Абиати, но изстрелът му бе насочен над напречната греда.

В 60' Масимилиано Алегри извърши първа смяна в стартовия състав на Милан, а Кевин-Принс Боатенг отстъпи мястото си на Стефан Ел Шаарави. Три минути по-късно именно Ел Шаарави можеше да изведе "росонерите" напред, но младият нападател не успя да оползотвори центриране на Емануелсон. Още три минути по-късно се стигна до нова опасност за белгийската врата, като този път Пацини не успя да достигне кълбото след подаване на Де Счилио.

Влизането в игра на Стефан Ел Шаарави раздвижи играта на Милан, като Фараона бе в основата на много от акциите на домакините. В 69' Ел Шаарави намери добре Емануелсон, чийто изстрел обаче не попадна в целта. В 71' Де Счилио центрира за Ел Шаарави, но и неговият изстрел с левия крак мина над гредата.

До края на мача до отбелязване на гол така и не се стигна, което и донесе първи точки на Милан и Андерлехт в Шампионската лига за този сезон.

Лидер в група С вече е испанският Малага, който тази вечер спечели с 3:0 домакинството си на руския Зенит. Иско на два пъти и Хавиер Савиола бяха точни за домакините, докато присъствието на бразилската суперзвезда Хълк не помогна на Зенит. "Кариоката" бе титуляр в схемата на Лучано Спалети, но руският шампион не достигна дори до едно попадение в двубоя.

Водещи

Най-четени