Милан се раздели с Алегри официално 13.01 | 13:29

Неговото място ще бъде заето от Мауро Тасоти

От Краси Киров

Новите ръководители на Милан в лицето на Барбара Берлускони уволниха наставника Масимилиано Алегри.

Барбара изпълни своята закана за промени и те станаха факт още днес на обяд. Мястото на Алегри е освободено, като на негово място ще бъде назначен Мауро Тасоти, който повее от 10 години е помощник треньор в Милан.

"Милан съобщава, че Масимилиано Алегри и уволнен от поста си. Ръководството на клуба благодари на Алегри и му пожелава много професионални успехи," се казва в изявлението на клуба.

Вчера "росонерите" записаха нова срамна загуба след като паднаха като гости на новака Сасуоло. Милан поведе с два бързи гола, но допусна обрат за 3:4 и с това търпението на всички се изчерпа.

Милан записва един от най-слабите си сезони в историята изобщо. След приключването на полусезона вчера Милан е на 11-то място с 22 точки. "Росонерите" имат 5 загуби, 7 равенства и 7 загуби като головата им разлика до скоро беше отрицателна.

Кошмарът на Милан се допълва от това, че отбора е само на 6 точки от изпадащите, докато третия в класирането е на цели 20 точки пред "росонерите".

Най-големият успех на Масимилиано Алегри бе спечелването на Скудетото през първия си сезон – 2010/2011. След това той не успя да повтори постижението си.

Новият наставник на отбора Мауро Тасоти е легенда на отбора със своите повече от 500 мача и много трофеи по време на златните години на Милан.

Тасоти пристигна в отбора през 2001 като помощник на Карло Анчелоти. Той ще води отбора до края на сезона. Според някои специалисти фаворити за негови наследници от лятото са Филипо Индзаги и Кларънс Зеедорф.

Водещи