Милан стартира нова офанзива за Карлос Тевес 13.07 | 11:12

Аржентинецът е вариант №1 за заместник на напускащия Златан Ибрахимович

От Константин Симидчийски

Седемкратният шампион на Европа Милан отново ще се опита да привлече аржентинския нападател на Манчестър Сити Карлос Тевес, използвайки парите, придобити от предстоящата продажба на Златан Ибрахимович и Тиаго Силва в ПСЖ, научи Sky Sports.

След като до днес единствено се спекулираше, че именно Тевес е фаворит №1 за заместник на Ибрахимович в Милано, британският медиен гигант потвърди предположението.

Милан и Манчестър Сити сътвориха истинска трансферна сага през месец януари т.г., когато близо месец италианците преговаряха за привличането на Тевес.

Тогава обаче до трансфер не се стигна, тъй като "росонерите" искаха нападателя под наем, докато Сити настояваше за светкавична продажба на тогава "отлъчилия" се аржентинец.

По това време самият Карлос Тевес настояваше да бъде трансфериран именно в Милан, като нищо чудно и сега южноамериканецът да прояви подобно желание. Тевес никога не е криел, че животът на Острова далеч не е по вкуса му, което и в няколко случая доведе до неприемливо поведение от негова страна.

Милан от своя страна няма да има друг избор, освен да приготви солидна сума, която да осигури адекватен заместник на суперзвездата Златан Ибрахимович. Смята се, че "росонерите" проявяват интерес и към още един от нападателите на Манчестър Сити - Един Джеко.

Водещи