Милен Радуканов иска подкрепа от феновете в дербито с Ботев (Пд) 02.05 | 15:00

Специалистът иска помощ от публиката в трудните моменти

От Краси Киров

Наставникът на ЦСКА Милен Радуканов заяви на днешната пресконференция, че отбора има нужда от пълната подкрепа на феновете в този труден момент.

"Армейците" загубиха Вечното дерби от Левски с гол в последната минута и бяхa изместени от третото място от тима на Ботев Пд. Иммено срещу "канарчетата" ще се изправят възпитаниците на Радуканов. Двубоят между ЦСКА и Ботев (Пд) на "Българска армия" e в събота от 19:30 часа.

Специалистът говори и за гроба, който беше "изкопан" на "Българска армия" от феновете на ЦСКА в знак на протест срещу управлението на "Титан".

"Всички фенове и цялата публика имат право на собствено мнение. Когато публиката не е доволна и изразява така мнението си, това влияе и на футболистите. Надявам се всички да дойдат на дербито с Ботев (Пд) и да ни подкрепят. Когато отборът ти върви е лесно да го подкрепяш, но когато загубиш, тогава ние българите обичаме да смачкаме още повече загубилия. Много е важно да подкрепяш, когато има нужда от подкрепа," заяви Радуканов.

"Отборът на Ботев (Пд) се движи по възходяща линия. Ние всички сме максимално мобилизирани за тази среща. Със сигурност ще има промени в състава, но знаете с какви футболисти разполагаме. Ще подходим по-специално за този мач, както за всеки отделен противник. Мишел Платини тренира наравно с всички футболисти. Промените се налагат заради контузии," добави Радуканов.

"В Ботев се работи професионално. Имам добри впечатления от собственика Цветан Василев и от това, което прави в клуба. Нямам реваншистки настроения към Ботев. Напротив - там съм останал само и единствено с позитивно впечатление," каза още Радуканов.

"Загубата от Левски сигурно още тежи, не може да не тежи такъв развой на мача. Гледах записа няколко пъти и направихме разбор с играчите. При гола на Левски имаше грешка. Тя обаче е на всички - не на един или двама футболисти. Говорих и със собствениците и нямаме никакви проблеми. Гледаме напред и продължаваме да работим," завърши Радуканов. 

Водещи

Най-четени