Милош Раонич притеснен от класата на Гришо 16.01 | 20:31

"Той може да прави много неща на корта", заяви канадецът

От Константин Симидчийски

Канадският тенисист Милош Раонич сподели, че очаква труден мач срещу Григор Димитров в събота.

Именно световният №11 е следващият опонент на Гришо в Мелбърн, след като днес и двамата се класираха за трети кръг на Australian Open.

Това ще бъде общо трети двубой между Григор Димитров и Милош Раонич на ниво ATP. До момента балансът е изравнен - 1 на 1 победи, като за последно Гришо победи канадеца в Бризбейн през 2013 година.

"Очаквам много труден мач. Григор е много талантлив, изключително способен тенисист, който може да прави много неща на корта. За да успея, трябва да се опитам да поема колкото се може по-голям контрол над мача и да диктувам точките", заяви Милош Раонич по повод двубоя си с Гришо.

Преди два дни и самият Григор Димитров бе попитан относно евентуална среща с канадеца в трети кръг.

"С Милош сме играли доста пъти заедно, така че ще се чувствам комфортно, ако отново се срещнем", отговори тогава българинът.

Междувременно Григор Димитров получи поздравления от личния си треньор Роджър Рашийд за днешния успех над тайванеца Йен-Хсун Лу.

"Добра работа на Григор. Лу е сложен съперник. Наслади се на победата, преди да станем рано за подготовка за третия кръг", написа Рашийд в Туитър.

Водещи

Най-четени