Министерството на спорта ще търси българския Люис Хамилтън 03.05 | 16:27

Свилен Нейков откри първата Картинг Акамедия у нас

От iNews.bg

Министърът на физическото възпитание и спорта Свилен Нейков даде старт на първата Картинг академия за млади пилоти в България. Тя се финансира от МФВС с 60 000 лева и е част от Националната кампания "Аз обичам спорта”.

Официалната церемония се състоя на писта "Лаута” в присъствието на Иван Тотев – областен управител на Пловдив.

16 деца на възраст между 7 и 9 години получиха от министър Нейков нови картове на водещата световна марка CRG. Те показаха в символична надпревара уменията си, благодарение на които се наредиха сред най- талантливите в страната, достойни да влязат в Академията.

С благодарност за подкрепата младите картинг надежди връчиха на министъра персонална каска с техните подписи и пожелания да я използва по-често.

"Щастлив съм, че днес виждам резултата от един амбициозен проект, насочен към децата в българския спорт. Радостен съм, че мога лично да ви предоставя тези картове, с които ви пожелавам да се състезавате и един ден да ви видим като световни звезди, защо не и във "Формула 1”, каза при откриването министър Нейков.

От академия със същия формат и същите картинг машини за моторния спорт е открит и световният шампион във "Формула 1” от 2008-а година Люис Хамилтън.

Водещи

Най-четени