Министър Нейков награди световния шампион Владимир Зографски 09.02 | 15:33

Свилен Нейков ще раздаде почетни плакети и на биатлонистите

От iNews.bg

Министърът на физическото възпитание и спорта Свилен Нейков награди световния шампион в юношеския ски скок Владимир Зографски и неговия баща и треньор Емил Зографски с почетни плакети.

"Тази морална награда ще бъде подплатена и с финансово измерение в края на годината. Пожелавам ви да постигнете още добри класирания и най-вече – реализация при мъжете”, каза Свилен Нейков.

Фамилия Зографски разказа на министъра как протича тренировъчния им процес и го запозна със спецификата на екипировката, която е от изключително значение за ски скока.

Вече се мисли и за вариант за реновирането на шанцата в Самоков, но преди това приоритетен е ремонтът на зала "Фестивална”.

Утре пък министър Нейков ще присъства на откриването на 7-та Купа на Международния съюз по биатлон в град Банско. Стартовете са на 11 и 12 февруари от 10 и 13 часа.

Министърът ще награди биатлонистите ни за отличните резултати, които постигнаха на Зимната универсиада в Ерзурум, Турция. Свилен Нейков ще връчи почетни награди на Красимир Анев, Владимир Илиев, Емилия Йорданова, Силвия Георгиева и треньора им Николай Захаров.

Красимир Анев спечели два сребърни медала, съответно в индивидуалния и масовия старт. Емилия Йорданова завоюва бронзовия медал в 7.5 километровата спринтова дисциплина, бронзово отличие спечели и смесената ни щафета.

Най-четени