Министърът на спорта обеща нов национален стадион 27.08 | 09:47

Мариана Георгиева поздрави Кубрат Пулев за победата му над Тони Томпсън

От Мариян Найденов

Министърът на младежта и спорта Мариана Георгиева за пореден път заяви, че държавата подкрепя кандидатурата на България за домакинство на мачове от Европейското първенство по футбол през 2020 година. За да се случи това обаче, страната трябва да построи нов Национален стадион, който да отговаря на критериите на УЕФА.

Министър Георгиева каза, че правителството поема отговорността за изграждането на съоръжението, но на този етап все още е рано да се каже къде ще бъде то.

Тя не пропусна да поздрави Кубрат Пулев за победата му над американеца Тони Томпсън през уикенда и обеща държавата да полага повече грижи за спорта и българските спортисти.

"Искам да поздравя Кубрат Пулев за този знаменит успех. Това е негов успех, негова услуга, държавата съпреживява този успех и го поздравява. В никакъв случай държавата не е мащеха. Държавата чувства отговорност, че трябва да полага грижи и за спорта. Въпросът за мотивацията не е само грижа на държавата, но и на спортистите", каза министърът пред "Нова телевизия".

"Работим в посока да има повече пари за българския спорт и правим необходимото. Трябва да облагородим като брой и състояние залите в училищата. Трябва да покажем политика, която да подобри спортната инфраструктура", добави Мариана Георгиева.

"С премиера подкрепяме Борислав Михайлов и кандидатурата на България за Евро 2020. Изграждането на нов национален стадион си има свои компоненти. Подкрепата на държавата също. Единият етап е предоставяне на терен, а другият частно финансиране. Поемаме тази отговорност. Правителството на Пламен Орешарски е на мнение, че на България ѝ отива да бъде построен нов стадион. Рано е да се каже, къде точно ще бъде мястото за него", каза още министър Георгиева.

Водещи

Най-четени