Миро Антонов дебютира за Славия като вратар при разгром над Миньор 13.03 | 17:35

Дебютантът за "белите" с блестящи намеси под рамката в лудия мач в Перник

От Даниел Любомиров

Славия изнесе футболна лекция на закъсалия Миньор в Перник и си тръгна с повече от убедителна победа с 5:2 в първия четвъртфинален сблъсък от турнира за Купата на България.

Най-любопитният момент в мача обаче не бе свързан с някой от головете на "белите", а от новата роля на дебютиралия скандален нападател Мирослав Антонов.

В 58-ата минута вратарят Георги Петков получи червен картон за игра с ръка извън пеналтерията, а треньорът Велислав Вуцов беше извършил и трите си смени. Заради това се наложи някой от полевите играчи да сложи ръкавиците и той бе именно Антонов.

В 77-ата минута Камен Хаджиев получи втори жълт картон и възстанови численото равенство на терена. В 92-ата обаче Виктор Генев също беше изгонен и гостите останаха с едва 9-ма души.

Петър Димитров блесна с екипа на "белите" и реализира първите два гола в срещата още до 18-ата минута, след което Живко Желев също записа името си сред голмайсторите през първото полувреме.

Няколко секунди след почивката привлеченият от Берое Антонио Ливраменто направи резултата 0:4 и на практика съвсем обезсмисли реванша на стадиона в столичния квартал "Овча купел".

5-ият гол бе дело на вездесъщият Здравко Лазаров, а почетните попадения за домакиите реализираха Мирослав Петров и Димитър Ялъмов.

Иначе Мирослав Антонов получи картотека от Българския футболен съюз само няколко часа преди първия съдийски сигнал. Бившият стрелец на Левски и Лудогорец обаче нямаше късмета да се разпише срещу "чуковете", като изпусна сам срещу вратаря през първата част.

Домакините от Перник нямаха никакви аргументи срещу съперника си и не оказаха почти никаква съпротива, като бе видна по-високата класа на Славия.

Петър Димитров откри резултата в 12-ата минута с прекрасно изпълнение на пряк свободен удар, при който топката бе на над 20 метра от голлинията. Преди изпълнението Здравко Лазаров прескочи кълбото и изненада съперниците - 0:1.

Димитров дублира попадението си само 6 минути по-късно, като отново Електричката участваше активно в изработването на гола. Той напредна по левия фланг и центрира отлично, като на далечната Димитров с глава прати топката в мрежата за 0:2.

Мирослав Антонов можеше да покачи на 0:3, когато беше изведен сам срещу вратаря от Лазаров, но изстрелът на нападателя бе париран с вещина от Николай Банков.

Все пак в 34-ата минута Славия стигна до трето попадение, като този път Павле Попара центрира от пряк свободен удар и сложи кълбото на главата на Желев, за когото не бе трудно да се разпише - 0:3.

Само 120 секунди след почивката резултатът бе покачен на 0:4, след като Ливраменто се възползва от лошо изчистена топка и разстреля Банков.

В 58-ата минута Петков сбърка подаване напред и подари кълбото на Хикмет, след което трябваше да играе с ръка извън пределите на наказателното поле, за да предотврати гол след прехвърлящ удар.

Петков получи директен червен картон, Вуцов нямаше право на повече смени и Антонов застана на вратата на Славия. Новото попълнение на практика асистира на Лазаров за петия гол, след като изрита силно топката напред, а Електричката направи самостоятелен рейд, преди с помощта на гредата да се разпише за 0:5.

Все пак Антонов не можа да опази мрежата си суха - той получи два бързи гола след точни удари първо на Миро Петров в 65-ата минута, а после на Ялъмов в 70-ата.

До някакъв знаменит обрат не се стигна, като в 77-ата минута Камен Хаджиев получи втори жълт картон и така и двата тима останаха в намалени състави.

В самия край на срещата Антонов се намеси блестящо при опасен удар на Салас Окечукво, с което запази резултата непроменен.

В 92-ата минута пък Виктор Генев получи червен картон и остави Славия с 9-ма души на терена.

Водещи

Най-четени