Михаел Шумахер мотивиран за добро представяне на "Нюрбургринг" 19.07 | 19:04

Седемкратният световен шампион ще бъде допълнително мотивиран от публиката в домашното Гран при

От Краси Киров

Пилотът на Мерцедес Михаел Шумахер разкри, че феновете в Германия ще му дадат допълнителна доза адреналин и ще го мотивират още повече за добро представяне в Гран при на пистата Нюрбургринг този уикенд. Съотборникът на седемкратния световен шампион Нико Розберг също се надява на прогрес на тима пред собствена публика.

Мерцедес не само е единственият немски отбор във Формула 1, но е и изцяло съставен от немски пилоти, което го прави уникален в спорта. До този момент през сезона най-доброто постижение на състезателите от състава на Рос Браун е четвърто място, постигнато от Шумахер в Гран при на Канада, когато той дълго време се движеше и на втора позиция.

Засега Мерцедес е на четвърто място при конструкторите, но има преднина само от три точки пред Рено, заради спада в представянето на Виталий Петров и друг немец - Ник Хайдфелд.

"Това ще бъде нашето второ домашно състезание подред, след като преди две седмици бяхме на Силвърстоун", обясни Шуми, който има пет победи в Гран при на Германия. "Този сезон е труден по отношение на представянето ни, но със сигурност домашната публика ще ни мотивира допълнително."

"Видяхме подобрения на Силвърстоун миналия уикенд с нашата нова система за обдухване, както и с работата с гумите. Така че влизаме в следващия кръг с повишен спортен дух. Определено искаме да се представим на високо ниво пред немските фенове. За първи път ще карам на завой, който е кръстен на мое име. Надявам се този факт да не ме кара само да се гордея, а да ми даде и повече бързина."

Съотборникът на Шумахер Нико Розберг заяви, че сезонът е навлязъл в решителен период и че е възможно вече тимът да подобри резултатите си. Според него очакваното хладно време на Нюрбургринг може да се отрази положително на представянето на Мерцедес.

Водещи

Най-четени