Михаел Шумахер най-бърз на втората тренировка на "Албърт Парк" 16.03 | 10:00

Времето бе променливо и отборите не успяха да покажат своя потенциал

От Краси Киров

Пилотът на Мерцедес Михаел Шумахер бе най-бърз във втората свободна тренировка преди Гран при на Австралия.

Седемкратният световен шампион измина една обиколка за време от 1:29.183, с което продължи доброто представяне на Мерцедес.

В първата тренировка по-рано тази сутрин Бътън бе най-бърз в дъждовното време. Втората тренировка бе съпътствана от повече слънце, но като цяло времето бе променливо и отборите не успяха да покажат своя потенциал. Личеше си, че повечето отбори искат да запазят болидите си, а не да рискуват по хлъзгавата писта и да се озоват в някое от огражденията.

Изненадата в тази тренировка бе Нико Хюлкенберг (Форс Индия), който с меки гуми се нареди на второ място само на 0,109 секунди от Шуми.Трети остана друг младок - Серхио Перес със Заубер, който бе с една секунда по-назад от немските пилоти.

Фернандо Алонсо (Ферари) отново даде четвърто време и изпревари Камуи Кобаяши (Заубер), който направи много силна последна обиколка. Маса, Ковалайнен и Розберг допълниха топ 10.

Нито един от пилотите на Макларън не участва сериозно в тренировката като Бътън и Хамилтън предпочетоха да останат извън опасната зона. Пистата бе мокра и на места суха, което затрудняваше пилотитe. Кими Райконен също имаше проблеми на мократа писта и остана 18-и.

Водещи

Най-четени