Михаел Шумахер не е обсъждал нов договор с Мерцедес 14.06 | 15:41

Договорът на Пилето с Мерцедес е до края на 2012, като се очаква след това германецът да влезе в ролята на посланик на "сребърните стрели"

От Краси Киров

Шефът на Мерцедес Рос Браун отрече спекулациите в света на Формула 1, че седемкратният световен шампион Михаел Шумахер може да продължи да се състезава за "сребърните стрели" и след изтичането на неговия контракт с тима.

Договорът на Пилето с Мерцедес е до края на 2012, като се очаква след това германецът да влезе в ролята на посланик на "сребърните стрели". Коментари, направени от негова страна в Канада обаче доведоха до слухове, че легендарният пилот може и да продължи кариерата си.

Признавайки очевидното, че Мерцедес няма каквито и да е шансове за титла през 2011, Шуми добави, че изграждането на шампионски тим е "дълъг процес, изискващ много време". Това пък бе прието от много хора като намек, че Шумахер желае контрактът му с Мерцедес да бъде удължен и след 2012. Според Рос Браун обаче, думите на неговия състезател са били преиначени в медийното пространство.

"Няма абсолютно никаква причина, поради която да продължим с тази спекулация. Ситуацията не се е променила", коментира Браун.

Говорейки пред немската телевизия Sky, Браун също така добави, че потенциален нов договор на Шуми "не е бил обсъждан", но и не отхвърли възможност за бъдещи подобни разговори.

"Чувствам се изцяло доволен с двамата ни пилоти в момента", призна Браун. "Не те са причината, поради която не печелим състезания. Нашият приоритет е да подобрим колата си. Имаме още един сезон с Михаел, а ако с новия болид през 2012 постигнем резултатите, които искаме, то не виждам причина да не продължим. Но за момента няма преговори", добави той.

Водещи

Най-четени