Михаил Мадански дава път на младите срещу Украйна 06.10 | 13:15

Четирима футболисти може да направят дебют с националната фланелка в срещата с Украйна

От Краси Киров

Четирима футболисти ще направят своя дебют за националния отбор на България по футбол.Това обяви националния селекционер Михаил Мадански на заминаване от летище "София".

"Трикольорите" заминаха за Украйна, където утре от 20:45 часа излизат срещу домакините на Евро 2012.

Мадански допълни, че двама от титулярите – Ивелин Попов и Благой Георгиев ще получат почивка в контролата с Украйна, но ще бъдат на линия за евроквалификацията с Уелс.

"Имам колебания за два-три поста, но сами можете да си направите сметката кои ще бъдат дебютантите. Наясно съм с 80 процента от стартовия състав. Младежките национали ще вземат участие, а след това ще се върнат при своите връстници за мача с Люксембург."

"Най-вероятно Христо Златински ще бъде един от тримата вътрешни халфове, а Михаил Александров ще играе на фланга. Искам играчите да се забавляват на терена и така да изпитват удоволствие от играта. Възможно е да променя нещо в схемата, но за мен по-важното е да променя нагласата на футболистите", коментира Мадански.

"Искам да видя в отбора нов дух и ново настроение. Не искам да изглежда в очите на хората, че те правят това на терена като задължение. За мене е важно да видя утре непримиримост и желание за победа, за да знам, че не съм се излъгал в избора си", допълни селекционерът.

Временният наставник подчерта, че едва ли може да промени много неща в обстановката около тима.

"Едва ли за няколко дни обстановката ще се промени толкова драстично. Но се опитвам да убедя футболистите, че те са главните актьори и главните действащи лица в този футбол", заяви още Мадански.

Мадански подчерта, че единствено резултатите биха върнали самочувствието на футболистите.

"И резултатите са важни, и играта. Разбира се, на този етап е по-важно да изградим стил на игра, да очертаем новите моменти в националния отбор. Предполагам, че ако инкасираме още две загуби в следващите два мача- утре с Украйна и във вторник с Уелс, на българският зрител ще му дойде твърде много, но аз не го приемам като трагедия".

"Аз вече казах на футболистите, ще съм готов да поемам ударите и да стоя пред тях и да ги защитавам, но при едно условие. Искам да правят по най-добрия начин това, което искам от тях. Така и да не се получат нещата, вината си остава в мене, а не при тях.

Водещи

Най-четени