Михайлов и Манолев с категорични победи в Холандия 07.11 | 09:04

Българските национали изиграха по цял мач за успеха на своите отбори

От Краси Киров

Българските национали, които се подвизават в холандското първенство постигнаха победи в своите срещи от 12-ия кръг на първенството.

Станислав Манолев игра цял мач за ПСВ при успеха с 4:1 над Хераклес Алмело. Националният вратар Николай Михайлов пък пази цял мач за победата с 4:0 над тим на Де Граафшап

Българинът Станислав Манолев остана на терена през целия двубой за своя ПСВ, а в 76-ата минута бе официално предупреден с жълт картон заради нарушение. С хеттрик и асистенция за домакините се отличи Джеремайн Ленс, а едно попадение добави Ола Тойвонен.

Антоан ван дер Линден бе точен за гостите от Алмело в началото на мача, но след това Хераклес допусна четири безответни попадения.

Вратарят на българския национален отбор остана на терена през всичките 90 минути на двубоя Твенте – Де Граафшап и се отличи с няколко добри спасявания. Головете за отбора от Енсхеде бяха реализирани от Висгерхоф, Де Йонг, Джон и Фер.

В класирането ПСВ дели второто място с отбора на Твенте. Двата тима имат по 25 точки, с 3 по-малко от лидера АЗ Алкмаар.

В най-интересният двубой от кръга в Холандия тима на Утрехт победи с 6:4 тима на Аякс. На полувремето гостите от Аякс водеха с 3:2 след две попадения на Буликин и едно на Ойер.

За домакините точни бяха Азаре и Дуплан. През втората част обаче тима на Утрехт вкара три безответни гола дело на Бовенберг, Муленга и отново Асаре. Ериксен върна един гол за гостите от Амстердам, но Кали оформи крайния резултата в добавеното от съдията време. По този начин Аякс остана на пето място в класирането с актив от 20 точки.

Водещи

Най-четени