Мишел Платини блесна за ЦСКА в контрола 26.09 | 18:59

Бразилецът вкара 4 гола на Марек за крайния успех с 5:0

От iNews.bg

ЦСКА разгроми с 5:0 отбора на Марек (Дупница) в поредната си приятелска среща, изиграна днес на терена в комплекс "Царско село”.

Първото полувреме на сблъсъка завърши без голове, но след почивката "червените” натиснаха газта и отбелязаха цели 5 попадения във вратата на дупничани. Четири гола за едно полувреме игра реализира Мишел Платини, докато един гол добави Нюанджи.

Благой Макенджиев започна като титуляр на вратата на ЦСКА, а сред титулярите на "червените” попаднаха още Венков, Крачунов, Попов, Бандаловски, Сержиньо, Кирикиадис, Саша, Присо, Анисе и Тасио. Още в 30’ Тасио и Крачунов отстъпиха местата си на Тенгариня и Грънчов, като на почивката Стойчо Младенов замени почти целия си останал състав.

Първата част на двубоя не предложи силен футбол от страна на ЦСКА, като "армейците” почти не създадоха шансове за отбелязване на първи гол. В 14’ Присо, Сержиньо и Анисе разиграха атака, но последният остана под топката. В 16’ отново Анисе опита да стреля с глава, но пак неуспешно. В 22’ обстановката в "Царско село” се изнерви, след като Стойчо Младенов поиска обяснение от съдията за некоректен удар в лицето на Иван Бандаловски.

В 25’ добра възможност пропусна отборът на Марек, след като бившият нападател на Левски Екундайо Джайеоба стреля покрай гредата. В 34’ Саша се опита да отбележи за ЦСКА с удар от дистанция, но кълбото премина далеч от целта.

На почивката Стойчо Младенов очаквано направи сериозен брой промени в своя стартов състав. Освен вече влезлите Тенгариня и Грънчов, на терена се появиха още Господинов, Родригес, Янчев, Нюанджи, Йовчев, Антонио, Скиорили, Бенжелюн и Мишел Платини.

Втората част започна с нов шанс за ЦСКА. В 51’ Скиорили стреля към вратата, но се получи рикошет. Топката мина съвсем близо до напречната греда, преди в крайна сметка да излезе в корнер. В 53’ ЦСКА стигна до най-добрата си възможност в мача, но удар с глава на Платини бе умело париран от стража на Марек Младенов.

В 58’ Мишел Платини сътвори нов голям пропуск пред вратата на дупничани. Бразилецът получи точно центриране от Родригес в наказателното поле на Марек, но отново с глава не успя да уцели вратата. В 62’ "червените” отново бяха много близо до гола, след като защитник на Марек изчисти от голлинията изстрел на Ангел Грънчов.

В 68’ логичното все пак се случи, а ЦСКА най-сетне разпечата вратата на Марек. Стражът на гостите не успя да изчисти добре топката, която попадна в краката на Скиорили. Той от своя страна комбинира с Платини, който се реваншира за двата си пропуска и реализира за 1:0.

Между 73’ и 75’ ЦСКА нанесе двоен удар на Марек, вкарвайки още два гола във вратата на Младенов. Тандемът Скиорили - Платини отново се оказа ефективен, като бразилецът оползотвори нова асистенция на своя съотборник, бележейки с глава за 2:0. Две минути по-късно резултатът стана и класически, след като Нюанджи реализира след самостоятелен рейд в половината на дупничани.

Голеадата в "Царско село” продължи с пълна сила и в последните десет минути от мача, когато Мишел Платини оформи хеттрика си. В 85’ Бенжелюн отклони една топка към Платини, който буквално влетя с нея във вратата за 4:0.  

До края на редовните 90 минути имаше време и за пети гол, който се оказа и четвърти за Мишел Платини. Бразилският нападател, който все още няма картотека в ЦСКА през този сезон, не остави шансове на Младенов с плътен изстрел по земя, оформяйки крайното 5:0 в мача.

Водещи

Най-четени