Мишо Клечеров 17-и в спринта на 20 км в Поклюка 16.12 | 16:14

Българският биатлонист изостана на 2:45 минути зад победителя

От Георги Тотев

Даниел Мезотич от Австрия бе първи в спринта на 20 километра в старт от Световната купа биатлон в словенския зимен курорт Поклюка.

Той покри дистанцията за време от 52:05,6 минути и допусна само една грешка в стрелбата от позиция легнал на първата си обиколка.

Второто място остана за швейцарецът Бенямин Вегер, който финишира на близо минута зад Мезотич и също допусна една грешка в стрелбата си.

Третото и четвъртото място останаха за украинското дуо Сергей Седньов и Олег Бережной. Фаворитът Тарей Бьо пък остана на едва 12-а позиция с 4 грешки в стрелбата, на 2:25 минути зад победителя.

Най-силно от българите се представи Михаил Клечеров, който направи една грешка и остана 17-и, точно зад именитият норвежец Емил Хегле Свендсен. Клечеров финишира на 2:45 минути зад Мезотич. Следващият български представител - Краси Анев, остана 24-и с 3 грешки и на 3:22 минути зад победителя. Последен от биатлонистите на България бе Владимир Илиев, който завърши едва 53-и с 5 грешки на 5:53 минути зад Мезотич.

Водещи

Най-четени