Младежите на България с първа крачка към Евро 2015 01.06 | 21:10

"Лъвчетата" очаквано се справиха с аутсайдера Андора

От Константин Симидчийски

Младежкият национален отбор на България стартира с победа в квалификациите за участие на Евро 2015, след като днес възпитаниците на Михаил Мадански победиха с 3:0 аутсайдера Андора в среща от Група 2.

Двубоят се изигра на градския стадион в Ловеч, а головете за "лъвчетата" бяха дело на Тодор Неделев, Живко Петров и Ивайло Чочев.

Следващият мач на България от Група 2 ще се изиграе на 5 юни, а съперник на родните национали отново ще бъде отборът на Андора, който този път ще е в ролята на домакин. В групата на България фигурират още отборите на Русия, Дания, Словения и Естония.

Двубоят в Ловеч очаквано стартира с превъзходство на българите, които бяха твърд фаворит срещу скромния си съперник.

Първият гол на ст. "Градски" падна след само 19 минути игра, когато точен бе халфът на Ботев (Пд) Тодор Неделев. Талантът реализира изключително красив гол, след като овладя топката на гърди, завъртя се и я прати в мрежата за 1:0.

Секунди преди почивката "лъвчетата" успяха и да удвоят. Футболистът на Ливърпул Вилиян Бижев проби добре и върна топката към Живко Петров, който финтира футболист на Андора и я вкара за 2:0.

И след почивката нищо в Ловеч не се промени, а българският тим дори успя да затвърди успеха си. В 50' нападателят на ЦСКА Ивайло Чочев направи резултата класически, вкарвайки за крайното 3:0. Чочев засече центриране на Неделев и с глава отбеляза.

Водещи